Tort Anul Nou

de dedairis in Torturi, 10 Ian 2011 | 3436 vizualizari

 

Se termina anul 2010 cu bune si rele, mai bun sau mai prost decat anii trecuti sau decat anii ce vor urma.
2011 va aduce noutati pe toate planurile si nu ne ramane decat sa speram la toate cele bune!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 4 foi de gelatina
  • 1 cana cafea foarte tare
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 gr. zahar
  • Altele:
  • gem de capsune sau prune
  • 200 ml frisca lichida
  • marshmallow
  • creioane decorative
  • migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anul Nou:

Blat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare grija. Toata compozitia se pune in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt cca. 25-30 minute. Cand e racit complet se scoate pe un gratar si putem sa ne ocupam de crema.


Crema: Inmuiem gelatina in apa rece. Topim gelatina in cafeaua fierbinte apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca cu zaharul pana devine tare. Amestecam cafeaua cu gelatina cu frisca. Mai dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca mai bine crema. Blatul se taie in doua parti. Partea de jos o stropim cu putin coniac si o ungem cu gem. Apoi punem jumatate din crema. Adaugam si cealalta parte de blat si totul se imbraca frumos in crema ramasa.


Frisca pentru ornat se bate tare si ornam dupa imaginatie tortul.


 

TIPS-URI

1

nu se deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, iar dupa ce s-a copt se lasa in cuptor pana se raceste bine- nu se umbla deloc la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

11.01.2011, 14:33

Wauuu

dedairis 1

11.01.2011, 16:25

Bine v-am gasit!!!!

Era si timpul sa postez si eu cateva retete. Pana acum am tot cules de la voi si am facut muuulte bunatati!!!

elena1988 1

24.02.2011, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata