Tort Anul Nou

de dedairis in Torturi, 10 Ian 2011 | 3113 vizualizari

 

Se termina anul 2010 cu bune si rele, mai bun sau mai prost decat anii trecuti sau decat anii ce vor urma.
2011 va aduce noutati pe toate planurile si nu ne ramane decat sa speram la toate cele bune!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 4 foi de gelatina
  • 1 cana cafea foarte tare
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 gr. zahar
  • Altele:
  • gem de capsune sau prune
  • 200 ml frisca lichida
  • marshmallow
  • creioane decorative
  • migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anul Nou:

Blat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare grija. Toata compozitia se pune in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt cca. 25-30 minute. Cand e racit complet se scoate pe un gratar si putem sa ne ocupam de crema.

Crema: Inmuiem gelatina in apa rece. Topim gelatina in cafeaua fierbinte apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca cu zaharul pana devine tare.  Amestecam cafeaua cu gelatina cu frisca. Mai dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca mai bine crema. Blatul se taie in doua parti. Partea de jos o stropim cu putin coniac si o ungem cu gem. Apoi punem jumatate din crema. Adaugam si cealalta parte de blat si totul se imbraca frumos in crema ramasa.

Frisca pentru ornat se bate tare si ornam dupa imaginatie tortul.

 

 

TIPS-URI

1

nu se deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, iar dupa ce s-a copt se lasa in cuptor pana se raceste bine- nu se umbla deloc la el.

RETETA IN IMAGINI

Tort Anul Nou-0
Tort Anul Nou-1
Tort Anul Nou-2
Tort Anul Nou-3

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

11.01.2011, 14:33

Wauuu

dedairis

dedairis 1

11.01.2011, 16:25

Bine v-am gasit!!!!

Era si timpul sa postez si eu cateva retete. Pana acum am tot cules de la voi si am facut muuulte bunatati!!!

elena1988

elena1988 1

24.02.2011, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!