Tort Anul Nou

de dedairis in Torturi, 10 Ian 2011 | 6116 vizualizari

 

Se termina anul 2010 cu bune si rele, mai bun sau mai prost decat anii trecuti sau decat anii ce vor urma.
2011 va aduce noutati pe toate planurile si nu ne ramane decat sa speram la toate cele bune!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 4 foi de gelatina
  • 1 cana cafea foarte tare
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 gr. zahar
  • Altele:
  • gem de capsune sau prune
  • 200 ml frisca lichida
  • marshmallow
  • creioane decorative
  • migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anul Nou:

Blat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare grija. Toata compozitia se pune in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt cca. 25-30 minute. Cand e racit complet se scoate pe un gratar si putem sa ne ocupam de crema.

Crema: Inmuiem gelatina in apa rece. Topim gelatina in cafeaua fierbinte apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca cu zaharul pana devine tare.  Amestecam cafeaua cu gelatina cu frisca. Mai dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca mai bine crema. Blatul se taie in doua parti. Partea de jos o stropim cu putin coniac si o ungem cu gem. Apoi punem jumatate din crema. Adaugam si cealalta parte de blat si totul se imbraca frumos in crema ramasa.

Frisca pentru ornat se bate tare si ornam dupa imaginatie tortul.

 

TIPS-URI

1

nu se deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, iar dupa ce s-a copt se lasa in cuptor pana se raceste bine- nu se umbla deloc la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

11.01.2011, 14:33

Wauuu

dedairis 1

11.01.2011, 16:25

Bine v-am gasit!!!!

Era si timpul sa postez si eu cateva retete. Pana acum am tot cules de la voi si am facut muuulte bunatati!!!

elena1988 1

24.02.2011, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie