Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 6145 vizualizari

 

Rețeta anului 2012, la aperitive, m-a cucerit definitiv. Vio_dreams, mulțumesc pentru inspirație. Nu am rezistat tentației și cu ocazia aniversării mele am executat-o, adăugând amprenta Panacris! A avut mare succes, chiar unul senzațional!

 

INGREDIENTE

  • pâine rotundă 3 felii mari de cca. 5 cm,
  • Pentru crema de brânză cu somon afumat:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · somon afumat 150 g.,
  • · icre negre de capelin 1 lingură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · zeamă de la o lămâie sau limetă,
  • Pentru crema de brânză cu mărar:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · mărar proaspăt 1 legătură,
  • · ceapă verde 1 legătură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · sare iodată,
  • · coajă de lămâie/limete.
  • Pentru decorul tortului cu somon afumat şi mărar:
  • cremă de brânză 100 g.,
  • brânză topită feliată Chedar 8 felii,
  • icre negre de capelin 2-3 linguri
  • somon afumat 2-3 fâşii
  • felii de lămâie,
  • crenguţe de mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre:

Prepararea cremei de brânză cu somon:


Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna, somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se ușor până se încoporează toate ingredientele.


Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:


Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb, amestecându-se uțor, până se înglobează toate ingredientele. Atenţie nu se păstrează la frigider ci la temperatura camerei.


Pentru ansamblarea tortului, se pune pe platou prima felie de pâine, se unge cu crema de brânză cu verdețuri, se pune al doilea blat de pâine, se pune crema brânză cu somon și icre, se acoperă cu al treilea blat de pâine. Tortul se unge cu cremă de brânză cu verdețuri și se îmbracă cu felii de brânză topită. La baza se decorează cu jumătăți de felii de lămâie și rămurele de mărar. Tortul se decorează cu somon, crenguţe de mărar și o bordură din icre negre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Aurelia 07_07 1

15.12.2013, 19:31

Sylvia 1

15.12.2013, 21:19

ce bestial arataaaaaaaaaaaaaaa !!!

iri_iri 1

15.12.2013, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din omleta