Tort Barbie

de Miha in Torturi, 24 Iul 2010 | 4804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Pentru decor:
  • 400 ml frisca
  • bombonele pt decor
  • 1 papusica Barbie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 parti.



Prima parte am copt-o intr-un ceaun bine uns cu ulei si tapetat cu faina. Cea de-a 2-a parte intr-o cratita cu diamentrul putin mai mare decat ceaunul, de asemenea bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blaturile se coc la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar.


Crema:


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca pe foc mic. Se aduce totul la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, apoi se mixeaza pana vom obtine o crema pufoasa.


Sirop:


Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa. Se lasa deoparte pana se topeste caramelul si se raceste.


Blaturile racite se taie in 2 sau 3, in functie de cat au iesit de inalte.


Intr-un castron tapetat cu folie alimentara vom asambla tortul, cate un blat insiropat si un strat de crema. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata.


Se rastoarna tortul pe un platou si in mijloc vom face o gaura, in functie de grosimea papusii, pe care o invelim in folie de la talie in jos. Daca sunteti mai sadici ii puteti rupe picioarele si sariti peste etapa aceasta. :)))


Se orneaza cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

tanyapatap 1

10.12.2010, 23:06

zaharia_mihaela2005 1

16.08.2012, 00:19

Foarte frumos tortul. Am reusit sa il fac si eu azi pt printesa mea care a fost fff incantata.

Miha 1

16.08.2012, 09:47

Ma bucur tare mult. Imi inchipui bucuria printesei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata