Tort Batman

de Lau in Dulciuri, 23 Iun 2013 | 1278 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 cana de ulei
  • 4 cani de faina
  • 2 cani de lapte
  • 2 cani de zahar
  • 2 praf de copt
  • esenta de rom
  • 6-7 linguri de cacao

Crema

  • 6 piersici mari
  • 500 ml frisca

Decor

  • 500 ml frisca
  • 1 ciocolata amaruie
  • colorant albastru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Batman:

Blat-Mixam albusurile cu un praf de sare,dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,


Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema,adaugam laptele si il amestecam,


Adaugam galbenusurile peste albusuri si cu o lingura amestecam usor,


Adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si omogenizam cu o lingura de lemn cu miscari usoare,


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(la foc mediu spre mic)


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 3,


Crema-piersicile le spalam bine si le curatam de pielita,dupa care le pisam cu blenderul,dam la frigider pana mixam frisca,


Mixam frisca bine dupa care adaugam sosul de pierci si omogenizam cu o lingura,


Decor-topim ciocolata cu 100 ml de frisca,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam,


Mixam si restul de frisca dupa care adaugam 1/3 din frisca peste crema de ciocolata si omogenizam


In restul de frisca adaugam colorant albastru sau putem lasa asa


Asamblarea-Asezam prima foaie, o insiropam-adaugam 1/2 din crema,a 2 foaie-insiropam-restul de crema din care am oprit -3 linguri,a 3 foaie -insiropam-o ungem cu putina frisca ca sa se observe forma care vrem sa o facem.


Cu crema de ciocolata am facut pelerina,cu crema care am oprit am facut fata,cu frisca alba ochii,


Si am decorat cu frisca albastra si crema de ciocolata pe margini,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Batman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

23.06.2013, 22:36

Asae buni

diaconta 1

23.06.2013, 22:41

Lau 1

24.06.2013, 11:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata