Tort "Black forest"

de mihaelaradu in Torturi, 22 Ian 2012 | 4603 vizualizari

 

Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a nepotelului meu, Nicholas, am pregatit un tort ciocolatos, asa ca sa-l incante pe sarbatorit.
Tortul este o "colectie" de retete adunate si alipite de pe bucataras.ro si alte bloguri.

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 1/2 cana de cacao
  • 3/4 cana de apa clocotita
  • 6 oua mari 
  • 1, 1/2 cani zahar (cca 300 gr)
  • 2 cani faina (nu indesate)
  • 1 plic praf de copt

Ingredientele pentru blat sunt calculate pt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Creme:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida

Ornat:

  • 4-5 linguri visine/cirese din compot
  • 4-5 linguri dulceata de fructe de padure (eu am avut de strugurei/coacaze rosii)
  • siropul de la visine
  • esenta de rom
  • 150 ml frisca lichida batuta tare (eu asta am folosit pt ca cineva aka sotul a rasturnat glazura pe mobila mea alba de bucatarie)
  • glazura de ciocolata la plic
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Black forest":

Blatul:



Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit.


Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.


Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt si siropul de cacao.


Incorporam, prin rasturnare, spuma de albusuri.


In tava tapetata cu ulei/faina sau cu folie de copt, rasturnam aluatul. Batem usor cu palma in masa ca bulele de aer din aluat sa iasa la suprafata.


Introducem in cuptorul preincalzit si lasam la foc mediu pt 40 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti egale.



Cremele ganache :


Cremele se fac pe abur (bain marin). Incepem cu cea alba. 200 ml frisca lichida se pune la fiert intr-un vas. Cand frisca s-a incalzit bine, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se ingroasa, pana cand ciocolata se topeste complet. Racim si batem compozitia pana se intareste precum frisca. (Procedam la fel si cu cea de-a doua crema).


Insiropam blatul cu sucul lasat de visinele din compot, pe care il diluam cu 2-3 linguri de apa si in care adaugam 2 lingurite de esenta rom sau lichior de cirese.


Ungem feliile de blat cu dulceata (strat subtire), peste care intindem crema. Ornam cu visine. Eu am uns prima felie de blat cu crema alba, insa puteti schimba ordinea.


Tortul se aseaza pe un gratar (de la aragaz, frigider, etc) pentru a permite "imbaierea" in glazura. Din pacate, sotul meu s-a invartit ca pisicul printre oale si a rasturnat glazura.


Am batut urgent niste frisca si am imbracat tortuletul in haina alba..

 

TIPS-URI

1

Asezati prima felie de tort pe o farfurie intinsa pe care sa o puteti muta cu usurinta pe gratar atunci cand turnati glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Black forest"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelaradu 1

23.01.2012, 21:05

Multumesc fetelor atat pt aprecieri, cat si pt urari!
Diaconta a glazurat tot dulapul si neuronul meu de gravida in 8 luni jumate a explodat

Dar s-a revansat el saracu'

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:54

delicios

nicolle 1

07.06.2014, 12:30

Bună, am si eu o întrebare. La blat scrie sa punem uleiul dar nu scrie nicăieri cantitatea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Death By Chocolate"