Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

de Miha in Torturi, 25 Mar 2013 | 18359 vizualizari

 

Nu stiu cui ar trebui sa urez acum "la multi ani"...mie sau site-ului, dar ideea e ca ma bucur ca sunt aici. Aici, alaturi de prieteni buni si dragi! >:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Fondant:
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 lingura smantana acra
  • sirop de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma de albus devine lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului din bol. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta. Se toarna peste bezea si se omogenizeaza usor. Se pun apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.  Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute.  Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in doua parti.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune la congelator pentru 1 ora sau, daca dispuneti de mai multa vreme, cateva ore la frigider. Se mixeaza apoi, pana crema devine ferma si pufoasa.

Sirop:

Caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid turnam apa deasupra, cu atentie.

Fondant:

Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se tine pe foc aproximativ 15 minute. Punem mierea si mai fierbem vreo 5 minute. Dam deoparte si mixam amestecul la viteza mare, pana incepe sa se ingroase si se albeste.

Fondantul se va intari considerabil. Punem in vas cateva linguri de sirop (din cel preparat anterior, pe care-l vom folosi la insiropat blatul) si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul din nou pe foc si amestecam pana devine fluid si omogen.

Punem prima parte de blat pe un platou si insiropam. Turnam crema si nivelam. Acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.  Turnam fondantul peste tort si lasam putin, pana se intareste. Ornam apoi cu frisca batuta si sirop de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort ceas