Tort botez "Adriana"

de nadina73 in Torturi, 1 Dec 2010 | 6179 vizualizari

 

Tortul a fost pentru o printesa mica si dulce pe nume Adriana (3 luni) care a fost Increstinata pe data de 27 noiembrie 2010, tortul nu avea nici mai mult nici mai putin de de 6,6 kg

 

INGREDIENTE

  • Blat maro:
  • cantitatile sant pentru 1 blat (e nevoie de 2 insa)
  • 6 oua
  • 200 zahar
  • 200 faina
  • 3 linguri cacao
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • blat galben:
  • la fel cantitatile sant pentru 1 blat(e nevoie de 2 bucati)
  • 6 oua
  • 250 faina
  • 200 zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 cuti de mascarpone(250 g /cutie)
  • 1 kg frisca
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri intaritoare de frisca
  • Sirop:
  • 1 litru de apa
  • 400 g zahar
  • 3 esente de rom (sticla de 35 ml)
  • Decor:
  • 1,3 kg frisca
  • 5 intaritoare de frisca
  • 200 g zahar
  • colorant roz(cate-va picaturi)
  • bombonele arginti
  • trandafiri si frunze din marshmallows
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez "Adriana":

Blatul maro( se coc 2 blaturi separate):


Primul blat maro:se bat 6 albusuri bine spuma,se pune zaharul si se mai bate bine se adauga apa ,uleiul si galbenusurile, se amesteca usor,se pune faina ,cacaua si praful de copt .


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia ,se coace 20-25 minute la 160 grade


Tava este destul de mare de fapt, se poate regla in latime doar (nu radeti)are marimea de 45/33 cm


Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea blat maro.


Blatul galben (se coc 2 blaturi separate):


Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai mixeaza bine dupa care se pune apa,uleiul si se amesteca usor se pune faina si praful de copt.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade.


Se procedeaza la fel si cu cel de al doile blat.


Siropul:


Se caramelizeaza zaharul (nu se arde,grija mare devine amarui)se stinge cu apa ,dupa care se lasa la racit putin ,dupa care se adauga esenta de rom.


Crema:


Se bate bine frisca cu intaritorul si zaharul,trebuie sa fie ca o zapada foarte tare


Mascarponele se mixeaza foarte bine separat,dupa care se amesteca cu frisca batuta.


Asamblare tort:


Se pune blatul galben pe o tava se insiropeaza bine cu siropul ,se pune aproximativ jumatate din crema(chiar putin mai mult de jumatate se poate pune)se niveleaza frumos dupa care se pune un blat cu cacao,se insiropeaza bine si acesta cu sirop.


Pentru a face priza buna cu blatul urmator se pune un strat de frisca sau crema.


Se pune cel de al doilea blat galben (din care se taie cate pun din lungime si laterale 3 cm aproximativ)se insiropeaza si acesta bine dupa care se pune diferenta de crema iar peste crema cel de al doilea blat cu cacao si se insiropeaza (si din acesta se taie din laterale 3 cm aproximativ)


Pentru decor se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul pana devine o zapada foarte tare ,se adauga cateva picaturi de colorant(eu am pus roz ,se poate orice culoare)


Se imbraca tortul cu frica roz,se decoreaza cu bombonele si trandafiri,am pus 9 trandafiri si 18 frunze


Pentru trandafiri ,am sa postez si aceasta reteta cum se face in zilele care urmeaza,ce-i drept sant foarte migalosi de facut dar uneori merita


PS:Din pacate nici din acest tort nu am sectiune,dar am confirmarea ca a fost foarte foarte bun.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Adriana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mariac 1

02.12.2010, 21:12

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 02:06

Superb!
Si cata munca

elena1988 1

15.03.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu (2)