Pink Cake ( Tort roz )

de gaby_duceag in Torturi, 22 Mai 2011 | 14106 vizualizari

 

Suna mai bine treaba asta cu pink :))))

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 oua
  • 60 ml apa calduta
  • 100 gr zahar
  • pf copt - o lingurita
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • 2 linguri alune macinate

Crema 1

  • 100 gr capsuni
  • 100 gr  iaurt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita gelatina

Crema 2

  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 700 gr frisca
  • 3 linguri sirop menta
  • 2 plicuri gelatina

Decor

  • frisca(aprox 600-700gr)-pt decorul meu. voi puteti orna altfel si folosi mai putina
  • suc de sfecla rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pink Cake ( Tort roz ):

Blat.


Galbenusurile le mixam impreuna cu apa, timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec cu consistenta unei spume, aerata si tare pufoasa.


Adaugam faina amestecata cu praf de copt, cacaua, sarea, alunele macinate,albusaurile batute spuma si amestecam usor, usor.


Turnam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu faina pe fund.


Coacem la foc miiic, pentru 25-30 minute (depinde de cuptor).


Cand e rece il taiem in doua pe orizontala.


Crema 1.


Iaurtul, zaharul si capsunile le mixam timp de 2 minute. Gelatina o hidratam in putina apa rece apoi mai punem 50 ml apa si o diluam pe baie de abur. O adaugam peste amestec, omogenizam si turnam intr-o forma inalta, cu diametrul de 24 cm, tapetata cu folie alimentara.


Dam la frigider.


Cand incepe sa sa intareasca punem primul blat peste ea.


Crema 2.


In doua vase punem ,separat, ciocolata impreuna cu cate 150 ml frisca.


Punem la foc mic si lasam pana ce se topeste ciocolata.


Lasam la racit.


Restul de frisca o mixam bine.


Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu 2-3 linguri apa. Lasam sa se umfle apoi adaugam doua cescute de apa (a cate 150 ml) si diluam pe baie de abur.


Cand este doar usor calduta o adaugam peste ciocolata (cate o cescuta in fiecare).


In cea alba adaugam si siropul de menta.


In doua boluri, punem cate 1/2 din cantitatea de frisca si adaugam amestecurile de ciocolata.(reci!)


Amestecam usor,usor pana omogenizam. Nu va grabati, stricati consistenta pufoasa a cremei.


Scoatem vasul de la frigider si adaugam cremele punand cate doua linguri din fiecare, alternativ, incepand cu mijlocul tortului. Vom obtine un efect vizual placut la taiere.


Dam la rece si cand se intareste usor adaugam al doilea blat.


Dam la rece pentru cateva ore bune (4-5)


Cu o miscare ferma rasturnam pe platou si desprindem folia.


Frisca o mixam bine si o coloram in roz cu ajutorul a 3 linguri de suc sfecla rosie (sfecla rasa apoi stoarsa si strecurat sucul).


Ornam..cum ne place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pink Cake ( Tort roz )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (109)

ancutsa 1

14.09.2016, 15:39

Un vis in roz! Arata grozav!

Catalina L 1

26.11.2016, 14:15

foarte reusit, bravo

dantes 1

27.11.2016, 07:22

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone