Tort bust

de Lau in Torturi, 11 Mar 2011 | 4914 vizualizari

 

reteta o am de la cristina.
maine este ziua sotului meu si am facut acest tort

 

INGREDIENTE

  • 200g faina
  • 3 oua
  • 12 linguri de lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • zeama de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • crema
  • -1 iaurt mare de piersici
  • 300ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • bust-crema de piersici (eu am folosit crema diplomat)
  • 6 fursecuri
  • decor-frisca si colorant rosu si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul,apoi frisca separat.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute, dupa ce a inceput sa se intareasca amestecam cu frisca

Bustul-punem in 2 boluri mici folie alimentara. Punem cateva linguri de crema de piersici, iar peste punem fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul,apoi punem crema apoi cu grija rasturnam bolurile peste blat,

Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorant

Eu nu am avut colorant rosu si am pus 1 plic tort jelee rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lau 1

15.03.2011, 10:19

mamaie

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:45

mai dat pe spate cu asta.da ai mangaiat putin bustul .e super

adry88 1

09.06.2011, 15:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nougat glacé cu sos caramel