Tort bust

de Criss in Torturi, 26 Noi 2012 | 6272 vizualizari

 

Este primul meu tort de acest gen si al doilea in pasta de zahar. Nu e perfect dar eu sunt multumita de ce a iesit. Iar domnul caruia i-a fost destinat :D a avut parte de surpriza vietii lui. :) Si desigur a fost mai mult decat incantat de surpriza dulce din partea sotiei.
Interiorul, mousse de ciocolata alba, ciocolata amaruie si fructe de padure.
Greutate: 2.600 g

 

INGREDIENTE

  • Pentru realizarea acestui tort avem nevoie de :
  • -o forma de tort inima detasabila
  • -2 boluri potrivite
  • -pasta de zahar alba si colorata
  • Blatul :
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Mousse de capsuni:
  • -500 g capsuni congelate
  • -4 linguri zahar
  • -1/2 plic gelatina
  • -200 ml frisca
  • Mousse de ciocolata amaruie
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -1/2 plic gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -200 g ciocolata alba
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -1/2 plic gelatina
  • Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea.


Mousse de fructe de padure: Gelatina se hidrateaza in putina zeama lasata de fructe. Fructele de padure le-am lasat sa se decongeleze, apoi le-am pasat pentru a le indeparta samburii. Peste piureul de fructe se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc sa se infierbante si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie fiert. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste gelatina, apoi se lasa crema la racit.


Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de fructe de padure. Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina) In cele doua boluri se pune folie alimentara, se pun de jur imprejur piscoturi insiropate si taiate la dimensiunea bolurilor, se toarna crema si se pun bolurile in frigider .


Mousse de ciocolata: Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta. Se taie blatul in doua. Prima foaie se pune in tava, cu inelul detasabil. Se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se pune al doilea blat insiropat. Se pune tortul in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.


A doua zi se unge tortul cu un strat subtire de crema de unt pentru a se putea lipi pasta de zahar. Se pun "silicoanele" :D, se ung si acestea cu un strat subtire de crema de unt si apoi se acopera tortul cu pasta de zahar colorata in culoarea pielii, apoi se orneaza dupa imaginatie. :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

27.11.2012, 20:17

Sim0)))))) daca vrei ,vin eu de model

diana_k 1

28.11.2012, 08:44

foarte reusit tortul!!

Criss 1

28.11.2012, 20:31

Merci mult de tot pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel cu ciocolata