Tort Bust

de angyb in Torturi, 25 Iul 2013 | 5926 vizualizari

 

De mult tot ma gandeam sa fac tortul asta l-am vazut la fete si in sfarsit am gasit persoana pt..care sa il pregatesc ,ziua de nastere a unui prieten bun.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa fierbinte

Crema.

  • un iaurt mare de piersici
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • colorant alimentar rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bust:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.si dam la cuptor aproximativ 30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Amestecam iaurtul cu zaharul pudra.Pregatim gelatina conform indicatilor de pe plic si o turnam peste iaurt. Dam la frigider pana cand se intareste ,dupa care il amestecam cu frisca batuta spuma tare.

In doua castroane punem folie alimentara ,decupam blatul ca sa ii dam forma de cort si asezam bucatile decupate in castron adaugam crema si dam la rece pana cand decoram tortul .Luam deoparte 3 linguri din crema .Taiem blatul in doua ,

Turnam peste primul blat 1/2 din crema .adaugam al doilea blat si turnam desupra restul de crema .Asezam castroanele deasupra si acoperim sani cu crema luata deoparte.

Batem spuma frisca adaugam colorant alimentar si decoram .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

babi5 1

25.07.2013, 21:57

;-bd

Valclaudia 1

25.07.2013, 22:36

ce fain e bustul!

angyb 1

26.07.2013, 07:43

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort bust