Tort buturuga

de Doralinda in Torturi, 17 Mar 2013 | 5595 vizualizari

 

Stiu ca a cam trecut vremea lui, ca e ptr sarbatorile de iarna, dar eu mi-am propus sa il incerc oricum, si a iesit ceva extraordinar, nu cum vroiam eu, dar foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • blatul de la reteta "pandispan ptr tort buturuga"
ptr crema:
  • 240 gr ciocolata ptr topit
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri sirop maraschino sau grenadine
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr frisca
  • jumatate ceasca de cirese din dulceata sau cristalizate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Preparam blatul ca in reteta aceasta

Intre timp, preparam crema, si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine  omogen.

Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca.  Derulam blatul usor, punem un rand din crema de ciocolata si apoi din frisca cu cirese Si rulam usor inapoi. Punem la frigider cateva ore pana se intareste. Apoi il il scoatem si taiem de la ambele capete, cate o felie pe diagonala, felii care le lipim apoi cu putina frisca la ruloul principal ca sa arate ca o buturuga.

Presaram si putin zahar pudra ajutandu-ne de o strecuratoare sau daca aveti de aparatul special.

TIPS-URI

1

Se poate tine la frigider in jur de 3-4 zile

2

ptr a nu se intari, e indicat sa il acoperiti cu o foaie transparenta de ciolofan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Buturuga 2012