Tort racoritor

de Valclaudia in Torturi, 3 Iun 2013 | 4074 vizualizari

 

nu e chiar un tort dar e cu fructe, cu gelatina si dupa ce sta o noapte la frigider chiar e racoritor....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa minerala
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • Umplutura si decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr. cirese
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina de fructe (Frugo de la Profi)
  • 1 nectarina
  • 100 gr. ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor:

Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp de 20 min (160 grade).


Lasam blatul la racit pana a doua zi cand il impartim in doua.


Punem gelatina alimentara la hidratat urmand instructiunile de pe plic. Amestecam frisca cu mixerul, adaugam ciresele si gelatina hidratata. Asezam in forma cu inel partea de jos a blatului, adaugam 3/4 din umplutura, acoperim cu partea ramasa din blat si dam la rece pentru 2-3 ore.


Dupa scurgerea timpului de racire, preparam gelatina de fructe, urmand de asemenea instructiunile de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca si o intindem pe toata suprafata tortului. Feliem nectarina, o asezam peste gelatina.


Desprindem tortul din inel, il decoram cu frisca ramasa si ciocolata topita.


Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Alina26 1

04.06.2013, 16:42

arata foarte bine!!!

Micutza Luana 1

05.06.2013, 20:06

o bucatica si pt mine delicios

Bunica 1

07.06.2013, 08:53

Am ratat bunatatea pana acumE deja istorie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata