Tort racoritor

de Valclaudia in Torturi, 3 Iun 2013 | 2552 vizualizari

 

nu e chiar un tort dar e cu fructe, cu gelatina si dupa ce sta o noapte la frigider chiar e racoritor....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa minerala
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • Umplutura si decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr. cirese
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina de fructe (Frugo de la Profi)
  • 1 nectarina
  • 100 gr. ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor:

Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp de 20 min (160 grade).

Lasam blatul la racit pana a doua zi cand il impartim in doua.

Punem gelatina alimentara la hidratat urmand instructiunile de pe plic. Amestecam frisca cu mixerul, adaugam ciresele si gelatina hidratata. Asezam in forma cu inel partea de jos a blatului, adaugam 3/4 din umplutura, acoperim cu partea ramasa din blat si dam la rece pentru 2-3 ore.

Dupa scurgerea timpului de racire, preparam gelatina de fructe, urmand de asemenea instructiunile de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca si o intindem pe toata suprafata tortului. Feliem nectarina, o asezam peste gelatina.

Desprindem tortul din inel, il decoram cu frisca ramasa si ciocolata topita.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort racoritor-0
Tort racoritor-1
Tort racoritor-2
Tort racoritor-3
Tort racoritor-4
Tort racoritor-5
Tort racoritor-6
Tort racoritor-7
Tort racoritor-8
Tort racoritor-9
Tort racoritor-10

COMENTARII (23)

Alina26

Alina26 1

04.06.2013, 16:42

arata foarte bine!!!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

05.06.2013, 20:06

o bucatica si pt mine delicios

Bunica

Bunica 1

07.06.2013, 08:53

Am ratat bunatatea pana acumE deja istorie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!