Tort Cadou

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 21 Mai 2010 | 7982 vizualizari

 

l-am facut special pt soacra mea, azi este ziua ei si ziua mamei mele, dar din pacate nu este langa mine ca i-as fi facut ceva si mai frumos, doar e mama mea. La multi ani mamei, nepoatei si soacrei mele si tuturor care poarta acest nume!
Este primul meu tort facut cu fondant asa ca nu ma criticati prea tare, ca are cine sa ma critice daca nu-i place :D
Crema este facuta cu ce mi-a trecut ptin cap si prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema:
  • un plic budinca de capsuni
  • capsuni ( eu am avut vreo 15-20 )
  • 200 g branza proaspata de vaca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de zahar pt budinca
  • pt ornat:
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cadou:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt il dam la rece.

Intre timp facem crema astfel:

Mixam frisca, apoi punem branza si zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Intre timp punem pe foc cam 700 ml lapte, pregatim budinca cu laptele ramas si cele 3 linguri de zahar si o punem peste lapte, dupa ce s-a inchegat putin budinca punem cele 2 linguri de faina pe care le-am amestecat cu putin lapte pt a nu se face cocoloase si amestecam bine, dupa ce s-a ingrosat o dam la o parte si o punem la racit.

Dupa ce s-a racit o punem peste crema de branza, mixam pana se omogenizeaza bine si o dam la rece.

Taiem blatul in 2, insiropam cu ce aveti, punem un strat de crema, capsunile taiate cubulete, inca un strat de crema, celalat blat pe care il insiropam bine, crema si deasupra fondant.

Ornam dupa preferinte.

TIPS-URI

1

fondantul se face ca aici fondant marshmallow

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

Rocsi 1

25.05.2010, 15:48

lasa nu mai vrea tu atatea ela...ti-am zis nu mai cersi pe la fete k am vorbit cu ele k esti la dieta

Dana Cristea - pusikmea 1

25.05.2010, 16:17

nu va certati ca si asa pana vin eu cu sectinea, va trece pofta si uitati

Dana Cristea - pusikmea 1

19.06.2010, 08:44

in sfarsit am pus si eu sectiunea la tortul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura