Tort caramel

de leoflori in Torturi, 27 Sep 2009 | 32283 vizualizari

 

caramel cu caramel si cu caramel si iar caramel!

 

INGREDIENTE

  • Blat : 5 oua
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 Linguri apa rece
  • 100 gr. faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema : 10 Linguri zahar
  • 200 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 Lingura amidon
  • 10 gr. gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura : 6 Linguri zahar brun
  • 6 Linguri frisca lichida
  • 100 gr. unt
  • Sirop : 1 Lingura zahar
  • 100 ml. apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si pregatita cu hartie de copt. Se coace la foc mediu 30-35 minute (la mine a durat 45 minute, e cuptor pe gaz).Se lasa blatul la racit pe un gratar si se trece la

Crema:Caramelizam zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Adaugam laptele si amestecam. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul.adaugam siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, punem iar pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa ca o smantana. Luam de pe foc si adaugam si gelatina inmuiata si dizolvata dinainte.Dupa ce se raceste crema o amestecam cu frisca batuta batz si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider. 

Siropul : topim zaharul, punem apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.

Glazura : caramelizam zaharul brun, incalzim frisca lichida + untul/margaCand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el frisca+untul fierbinti. Omogenizam bine pana se topeste zaharul. Racim in apa rece iar cand incepe sa se ingroase turnam peste tortul deja asamblat. Blatul se taie pe trei nivele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piece Montee (Croquembouche)