Tort caramel

de leoflori in Torturi, 27 Sep 2009 | 32577 vizualizari

 

caramel cu caramel si cu caramel si iar caramel!

 

INGREDIENTE

  • Blat : 5 oua
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 Linguri apa rece
  • 100 gr. faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema : 10 Linguri zahar
  • 200 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 Lingura amidon
  • 10 gr. gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura : 6 Linguri zahar brun
  • 6 Linguri frisca lichida
  • 100 gr. unt
  • Sirop : 1 Lingura zahar
  • 100 ml. apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si pregatita cu hartie de copt. Se coace la foc mediu 30-35 minute (la mine a durat 45 minute, e cuptor pe gaz).Se lasa blatul la racit pe un gratar si se trece la

Crema:Caramelizam zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Adaugam laptele si amestecam. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul.adaugam siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, punem iar pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa ca o smantana. Luam de pe foc si adaugam si gelatina inmuiata si dizolvata dinainte.Dupa ce se raceste crema o amestecam cu frisca batuta batz si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider. 

Siropul : topim zaharul, punem apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.

Glazura : caramelizam zaharul brun, incalzim frisca lichida + untul/margaCand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el frisca+untul fierbinti. Omogenizam bine pana se topeste zaharul. Racim in apa rece iar cand incepe sa se ingroase turnam peste tortul deja asamblat. Blatul se taie pe trei nivele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina