Tort caramel

de leoflori in Torturi, 27 Sep 2009 | 25978 vizualizari

 

caramel cu caramel si cu caramel si iar caramel!

 

INGREDIENTE

  • Blat : 5 oua
  • 200 gr. zahar pudra
  • 4 Linguri apa rece
  • 100 gr. faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema : 10 Linguri zahar
  • 200 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 Lingura amidon
  • 10 gr. gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura : 6 Linguri zahar brun
  • 6 Linguri frisca lichida
  • 100 gr. unt
  • Sirop : 1 Lingura zahar
  • 100 ml. apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si pregatita cu hartie de copt. Se coace la foc mediu 30-35 minute (la mine a durat 45 minute, e cuptor pe gaz).Se lasa blatul la racit pe un gratar si se trece la


Crema:Caramelizam zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Adaugam laptele si amestecam. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul.adaugam siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, punem iar pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa ca o smantana. Luam de pe foc si adaugam si gelatina inmuiata si dizolvata dinainte.Dupa ce se raceste crema o amestecam cu frisca batuta batz si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider.


Siropul : topim zaharul, punem apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.


Glazura : caramelizam zaharul brun, incalzim frisca lichida + untul/margaCand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el frisca+untul fierbinti. Omogenizam bine pana se topeste zaharul. Racim in apa rece iar cand incepe sa se ingroase turnam peste tortul deja asamblat. Blatul se taie pe trei nivele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

13.02.2013, 21:14

adelaneagoe 1

04.11.2013, 19:23

delicios!!

babi5 1

05.11.2013, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze