Tort de mere - Maria

de nico15 in Torturi, 7 Noi 2010 | 3687 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru colega mea Maria Balan

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata de visine, de caise, de coji de pepene verde,
  • miere, scortisoara,

Pt. Pandispan:

  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom, vanilie,
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere - Maria:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita, dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de coji de pepene, am presarat scortisoara, am pus un pic de miere dupa care am presarat nuca pisata. Am presarat si cateva coacaze, dupa care am dat la cuptor cratita. Se da la foc potrivit.




Separat trecem la pregatirea pandispanului dupa cum urmeaza:



punem in robotul de bucatarie cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul prin capacul robotului, acesta nu se va opri din amestecare, se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.



Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.



Pentru a evita sa curga din cratita si de a se face fum este indicat sa punem o tava in care am pus putina apa. A se evita deschiderea usii aragazului in prima jumatate de ora.



Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie. Se va decora cu frisca, cu kiwi, cu topping de ciocolata si zmeura ca in imaginile alaturate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere - Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lia maria 1

17.11.2011, 08:43

mi-ai facut pofta

mamaieelena 1

17.11.2011, 09:55

buuunn imi place

mena29 1

17.11.2011, 10:32

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars