Tort caramel

de Oana in Torturi, 30 Ian 2010 | 5504 vizualizari

 

By Leoflori
Tortuletul l-am facut de ziua lui Cata, abia acum am regasit pozele :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema :
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 10 gr gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura :
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic, se face testul scobitorii, apoi se lasa la racit pe un gratar.



Crema: Se caramelizeaza zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Se adauga laptele si se amesteca. Separat, se amesteca galbenusurile cu amidonul , se adauga siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata si dizolvata dinainte, dupainstructiunile de pe pachet. Dupa ce se raceste crema se amesteca cu frisca batuta si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider.


Siropul : se topeste zaharul, se pune apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.


Se taie blatul in 3, se inropeaza, apoi se umple cu crema si se pregateste glazura.


Glazura : se caramelizeaza zaharul brunsi se incalzeste frisca lichida cu untul. Cand zaharul s-a caramelizat se toarna peste el frisca+untul fierbinti. Se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, iar cand se ingroasa putin se toarna peste tort.


Eu am ornat cu zmeura si betisoare de ciocolata.



Aici e tortul lui Flori :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Oana 1

06.03.2010, 10:39

Roberta, am vazut in Carrefour si Cora, la casolete, erau proaspete, alaturi de afine, mure...chiar am luat data trecuta afine si le-am vazut

luminita20_2006 1

12.07.2010, 21:24

Oana am facut si eu tortul si pot sa sa zic ca sunt tare multumita de rezultat....

Oana 1

18.07.2010, 18:22

Lumi, ma bucur mult de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, ciocolata si bezea