Tort caramel

de JulyCris in Torturi, 23 Ian 2014 | 4830 vizualizari

 

Imi place sa fac prajituri,torturi... Caut retete,iar cand gasesc ceva care sa-mi stimuleze papilele gustative ma si pun pe treaba. Reteta asta am luat-o de la Edith si credeti-ma ca nu mi-a parut rau. Pt iubitorii de caramel este excelenta!
Nu mi-a iesit mie ornamentul cum as fi vrut)deh...prima incercare) dar gustul a fost minunat...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100g faina
  • 2 plicuri praf budinca de caramel
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 6 lg zahar brun
  • 6 lg frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop:
  • 1 lg zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau puneti hartie de copt )Coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza,apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.Crema caramel se pune in frisca treptat,mixand continuu.

Asamblare Punem o parte de blat pe un platou si il insiropam cu putin sirop (topim zaharul caramel si tunam 100 ml apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Punem jumatate din crema. Repetam si cu celelalte parti de blat.

Glazura: Caramelizam zaharul, in timp ce se caramelizeaza incalzim bine frisca lichida cu untul,turnam peste el frisca si untul fierbinti.Raciti glazura in apa rece si cand incepe sa se ingroase turnati peste tort.Se da la rece peste noapte.

TIPS-URI

1

Eu am facut mai mult sirop ca cel facut initial din totalul ingredientelor date,nu mi-a ajuns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Musuroi de cartita