Tort de nuci si ciocolata

de Maria68 in Torturi, 9 Mar 2012 | 3148 vizualizari

 

Noi suntem fani ciocolata si l-am facut pentru placerea familiei, si toti au fost absolut impresionati de gust:)! Combinatia de nuca macinata cu ciocolata topita din blat.....este super magnifica!!!!! Chiar daca nu este neinsiropat ,e foarte,foarte gustos:)!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  Pentru ornat:
  • 300 g ciocolata amaruie/lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura praf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si ciocolata:

Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea. Se separa ouale. Se bate albusul. Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt.


Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul.Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci si ciocolata


Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci. Se omogenizeaza atent si albusurile ..........si ciocolata.


Pentru blat, se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie. Eu l-am topit la microunde ca si Laura(unde am tinut-o un pic peste 2 minute, timp in care am amestecat de vreo 2 ori). Aluatul se introduce intr-o forma tapetata cu hartie cerata. Se coace aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se odihneasca putin in forma , dupa care am desfacut inelul detasabil


Pentru ornat, se toaca ciocolata, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile


Se lasa sa se intareasca. Ciocolata alba se rade mare(insa eu cum am avut un ajutor de nadejde-fiica mea Andrada- a tinut cu tot dinadinsul sa ma ajute si a iesit ciocolata cum vedeti ,adica mai marunta).


Se pudreaza tortul cu cacao( eu am pudrat cu un pic de scortisoara) pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ina 1

11.03.2012, 08:56

Mai faci unul si azi? Ca eu am lipsit la asta

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:37

bun

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu visine si ciocolata