Tort de nuci si ciocolata

de Maria68 in Torturi, 9 Mar 2012 | 5952 vizualizari

 

Noi suntem fani ciocolata si l-am facut pentru placerea familiei, si toti au fost absolut impresionati de gust:)! Combinatia de nuca macinata cu ciocolata topita din blat.....este super magnifica!!!!! Chiar daca nu este neinsiropat ,e foarte,foarte gustos:)!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  Pentru ornat:
  • 300 g ciocolata amaruie/lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura praf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si ciocolata:

Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea. Se separa ouale. Se bate albusul. Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt.

Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul.Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci si ciocolata

Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci. Se omogenizeaza atent si albusurile ..........si ciocolata.

Pentru blat, se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie. Eu l-am topit la microunde ca si Laura(unde am tinut-o un pic peste 2 minute, timp in care am amestecat de vreo 2 ori). Aluatul se introduce intr-o forma tapetata cu hartie cerata. Se coace aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se odihneasca putin in forma , dupa care am desfacut inelul detasabil

Pentru ornat, se toaca ciocolata, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile

Se lasa sa se intareasca. Ciocolata alba se rade mare(insa eu cum am avut un ajutor de nadejde-fiica mea Andrada- a tinut cu tot dinadinsul sa ma ajute si a iesit ciocolata cum vedeti ,adica mai marunta).

Se pudreaza tortul cu cacao( eu am pudrat cu un pic de scortisoara) pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ''Amalia''