Tort Caramel - Luic

de DinDragostePentruGatit in Torturi, 17 Dec 2012 | 2391 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 ouă;
  • 3 /4 cană făină (proaspăt cernută);
  • 3 /4 cană zahăr;
  • 1 pachet pudding cu aromă de caramel Dr. Oetker;
  • 4 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 praf de copt Dr. Oetker;
  • sucul de la 1 /2 portocală;
  • 1 fiolă esență de rom;
  • un praf sare.
Cremă
  • 200 g ciocolată cu cremă de caramel;
  • 200 mL smântână pentru frișcă LaDorna;
  • 3 foi de gelatină Dr. Oetker.
Sirop
  • 200 mL apă;
  • 3 -4 lg zahăr;
  • 1 fiolă esență de rom.
Decor
  • 200 mL smântână pentru frișcă LaDorna;
  • 3-4 lg zahăr pudră vanilat Dr. Oetker.
  • 100 g ciocolată cu lapte;
  • 1 lg cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Caramel - Luic:

Blatul


Se cerne făina și se amestecă cu pudding, praf de copt și un praf de sare. Se lasă de-o parte.


Se separă albușurile de gălbenușuri.


Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până la dizolvarea totală a acestuia.


Într-un vas încăpător, gălbenușurile se amestecă împreună cu uleiul, se adaugă esența de rom și sucul de portocală. Peste acestea se adaugă amestecul de făină, se omogenizează totul.


La final se adaugă albușurile bătute.


Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină.


Se coace la temperatură scăzută (circa 150-160 grade C) timp de aproximativ 30-40 minute.


Se verifică cu metoda scobitorii.


După ce s-a răcit, se taie blatul în două părți.


Crema


Foile de gelatină se pun într-un bol cu apă rece pentru a se hidrata.


Se rupe ciocolata în bucăți egale și se încălzește la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (circa 1 minut, depinde de puterea cuptorului).


Se adaugă în ciocolata topită gelatina.


Se bate frișca și se amestecă împreună cu ciocolata.


Crema obținută se ține la rece.


Siropul


Se caramelizează puțin zahărul, se adaugă apa caldă, se ține pe foc până se omogenizează siropul.


După ce s-a răcit, se adaugă esența de rom.


Asamblarea


Prima jumătate de blat se pune pe un platou, se insiropează, se pune crema de caramel după care cea de-a doua jumătate de blat însiropat.


Tortul astfel asamblat l-am lăsat peste noapte în frigider.


A 2-a zi l-am decorat cu frișcă, pe lateral cu ciocolată rasă iar urarea am scris-o cu ciocolată de lapte topită + 1 lg cacao.


Poftă bună!


TIPS-URI

1

Am folosit o tavă cu diametrul de 24 cm cu pereți detașabili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Caramel - Luic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

17.12.2012, 23:07

DinDragostePentruGatit 1

18.12.2012, 00:16

Multumesc mult, fetelor!

Lau 1

18.12.2012, 14:58

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata