Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***

de corina241 in Torturi, 31 Dec 2011 | 3640 vizualizari

 

Sa avem parte de un An Nou plin de bucurii si multe realizari!!!!
***LA MULTI ANIIII 2012!!!!!***

 

INGREDIENTE

Blat de cacao mare:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Blatul de cacao mic:

  • 4 oua
  • 4linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt

Blatul alb:

  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 praf de copt

Crema de menta:

  • 900 ml smanatana (20%)
  • 60 g zahar pudra
  • 4 lingurite cacao
  • 4 lingurite esenta de menta

Crema alba:

  • 1000 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie
  • 4 linguri de miere

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom

Decor:

  • 4 cornete de inghetata
  • ciocolata topita
  • nuca de cocos

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***:

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.


Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.


La fel se procedeaza cu blatul de cacao mic,precum si cu cel alb(folosim o tava dreptunghiulara mai mica(16x24).


Crema de menta:Se bate smanatana ,se adauga zaharul pudra,cacaoa si esenta de menta si se omogenizeaza bine.Se lasa 20 minute la frigider.


Crema alba:Frisca lichida se bate cu zeama de lamaie si mierea pana se intareste foarte bine.


Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.


Asamblare:Taiem blatul marae de cacao in 2 parti egale si punem o parte din blat ,o insiropam,ungem cu un stat de crema de menta,apoi blatul alb insiropat si el,strat de crema de menta si iarasi partea a2a a blatului mare de cacao.


Cornetele de inghetata le rasucim prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocosdam la rece pentru a se prinde ,fara sa cada''fulgisorii".


Blatul de cacao mic il taiem si formam ''etajul" castelului folosind acelasi sirop,dar puneme starturi de crema alba.


Decoram dupa imaginatie(am incercat si eu impletitura din frisca pentru decor;).Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

corina241 1

05.01.2012, 08:29

@brunetica,Gabytza @Sufletista La multi ani!!!!!!!!Mult noroc si fericire in Noul An!!!!!!!!!!

corina241 1

05.01.2012, 08:31

MULTUMESC,Nadina Tot bine din lume iti doresc si La multi ani!!!!!

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!