Tort cu crema de lapte

de Miha in Torturi, 16 Apr 2011 | 24112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

Foi:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.



Puteti inlocui cu succes cu foi de pandispan din comert, daca timpul nu va permite sa coaceti blaturile. Eu nu le-am incercat inca, dar cred ca sunt o alternativa valabila. :)


Crema:


Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.



Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, putin cate putin.



Crema astfel obtinuta o impartim in 2 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.


Dam la frigider pentru cateva ore, apoi ornam cu frisca.



Desigur ca se poate face si sub forma de prajitura, cand nu va mai fi nevoie sa ornam cu frisca, ci doar vom imparti crema in 3 si vom avea un strat de crema si deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

GJ203702390 1

07.11.2013, 16:53

nuti28 1

07.11.2013, 17:28

ce bine arata

Miha 1

07.11.2013, 19:05

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata