Tort cioco-banana

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 2215 vizualizari

 

Eu cand n-am ce face,nu ma scarpin,fac un tort...Asta e un tort micut care dispare repede...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 banane coapte bine
  • ornat
  • o banana nu prea coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cioco-banana:

Blat:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit


Siropul:


Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.


Crema:


Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.


Asamblare:


Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-banana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

04.02.2013, 10:54

Rocsi 1

04.02.2013, 11:07

Ce usor faci tu torturile

Bya Ralu 1

04.02.2013, 12:48

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si afine