Tort cioco-banana

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 2105 vizualizari

 

Eu cand n-am ce face,nu ma scarpin,fac un tort...Asta e un tort micut care dispare repede...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 banane coapte bine
  • ornat
  • o banana nu prea coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cioco-banana:

Blat:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit


Siropul:


Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.


Crema:


Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.


Asamblare:


Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-banana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

04.02.2013, 10:54

Rocsi 1

04.02.2013, 11:07

Ce usor faci tu torturile

Bya Ralu 1

04.02.2013, 12:48

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni