Tort ciocolatos

de alldaycooking in Torturi, 1 Aug 2012 | 3156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr ciocolata
  • 90 gr unt
  • 100 ml apa fierbinte
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 10 gr praf de copt
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 cana zmeura (congelata)
  • 3 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina. Aam copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.


Pentru crema am topit ciocolata in 200 ml smantana dulce timp de 1 minut la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am lasat la frigider pana cand crema a fost rece si incepuse sa se intareasca putin. Am mixat crema de ciocolata pana cand s-a ingrosat.



Blatul racit l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 discuri. Pe prima felie de blat am presarat 1/2 din cantitatea de zmeura, apoi 1/2 din crema. Am procedat la fel cu celalalt disc si restul de zmeura si crema de ciocolata. Aam acoperit cu cel de-al treilea disc de blat. Deasupra am turnat glazura rezultata din cele 50 gr ciocolata topite in 3 linguri de lapte.


Am lasat la frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

28.09.2012, 19:02

Splendid tortulet ai preparat! La Muuulti Ani si numai bucurii iti doresc draga mea!

alldaycooking 1

28.09.2012, 20:10

Multumesc frumos pentru mesajele pentru ziua mea!

CEOFIOFI 1

03.10.2012, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel