Tort ciocolatos

de alldaycooking in Torturi, 1 Aug 2012 | 4897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr ciocolata
  • 90 gr unt
  • 100 ml apa fierbinte
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 10 gr praf de copt
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 cana zmeura (congelata)
  • 3 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina. Aam copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Pentru crema am topit ciocolata in 200 ml smantana dulce timp de 1 minut la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am lasat la frigider pana cand crema a fost rece si incepuse sa se intareasca putin. Am mixat crema de ciocolata pana cand s-a ingrosat.

Blatul racit l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 discuri. Pe prima felie de blat am presarat 1/2 din cantitatea de zmeura,  apoi 1/2 din crema. Am procedat la fel cu celalalt disc si restul de zmeura si crema de ciocolata. Aam acoperit cu cel de-al treilea disc de blat. Deasupra am turnat glazura rezultata din cele 50 gr ciocolata topite in 3 linguri de lapte.

Am lasat la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

28.09.2012, 19:02

Splendid tortulet ai preparat! La Muuulti Ani si numai bucurii iti doresc draga mea!

alldaycooking 1

28.09.2012, 20:10

Multumesc frumos pentru mesajele pentru ziua mea!

CEOFIOFI 1

03.10.2012, 22:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si caramel