Tort ciocolatos

de elucubratiiculinare in Torturi, 2 Feb 2014 | 4310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 50 g cacao
  • 6 linguri apă fiartă
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 200 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • Cremă:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 6 linguri gem caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament.

Amestecăm cacaoa cernută cu apa fierbinte până obținem o pastă omogenă. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm. Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Până să adăugăm albușurile ne putem folosi de un mixer, în momentul în care adăugăm albușurile, ne folosim de o lingură sau spatulă. Amestecăm ușor până nu mai observăm dungi albe. Împărțim amestecul în cele 2 tăvi pregătite. Dăm tăvile la cuptor pentru 25-30 minute sau până sunt crescute bine și trec testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit în tăvi.

Rupem ciocolata bucățele și o punem într-un vas în bain-marie. Turnăm 100 ml smântână și amestecăm până la topirea completă a ciocolatei. Scoatem vasul din bain-marie și lăsăm 5-10 minute să se răcească. Batem frișca din 200 ml smântână și o amestecăm cu ciocolata răcită.

Împărțim crema în două părți. Amestecăm bine gemul de caise și îl distribuim uniform pe cele 2 blaturi. O parte o punem peste unul din blaturi, aranjăm al doilea blat deasupra și ornăm cu restul de cremă. Se dă la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt si nuca