Tort ciocolatos fara coacere Godina

de noiinbucatarie in Torturi, 28 Feb 2016 | 6285 vizualizari

 

Un tort ciocolatos si foarte delicios, fara coacere, tortul Godina. Reteta am publicat-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-ciocolata-fara-coacere/

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt sau margarina topita
  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos fara coacere Godina:

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita,cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.


400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam( daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul). Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.


Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.


Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.


Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.


Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.


Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos fara coacere Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

07.03.2016, 12:37

delicios!

Geanina87 1

11.03.2016, 10:46

noiinbucatarie 1

11.03.2016, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Platica lui Godina