Desert tort ciocolatos fara coacere

de Rahela Velicu in Torturi, 28 Feb 2016 | 12436 vizualizari

 

Un tort ciocolatos si foarte delicios, fara coacere, tortul Godina. Reteta am publicat-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-ciocolata-fara-coacere/

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt sau margarina topita
  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ciocolatos fara coacere:

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.

400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam in continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam (daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul). Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.

Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.

Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.

Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.

Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Platica lui Godina