Tort de ciocolata

de cristina1985 in Torturi, 23 Iul 2014 | 3258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua+5 galbenusuri
  • 9 lg zahar+ 100 g
  • 6 lg faina+1 lg
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 lg cacao
  • sare
  • 1 pahar lapte+200 ml+200 ml
  • 250 g unt
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • 400 g ciocolata amaruie+200 g ciococlata Milka cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blaturile - Se fac trei blaturi de cacao, pe rand. Un blat se face din 3 albusuri batute spuma cu sare. Se adauga 3 lg zahar, apoi 2 lg faina, 1 lg cacao si praful de copt. Se lasa la cuptor 20 minute. Apoi se fac celelalte doua blaturi.


Crema - Se freaca galbenusurile (5) cu zahar (100 g). Se adauga laptele (1 pahar), ciocolata (200 gr), esenta si faina (1lg). Se fierbe pe abur, amestecand incet pana se ingroasa. Untul se adauga cand crema este calduta. Crema se tine la frigider cateva ore.


Sirop- se fac 2 ciocolate calde cu care se insiropeaza tortul.


Glazura- Se topeste 400 gr ciocolata in 200 ml lapte. Cand ciocolata s-a topit se lasa la racit si doar cand se ingroasa (dupa cateva ore ) se pune peste tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

23.07.2014, 21:59

MotanLaOale 1

24.07.2014, 09:03

cristina1985 1

11.01.2015, 15:12

Glazura am facut-o cu ciocolata cu lapte (in poza), dar a iesit prea dulce, de aceea am scris ciocolata amaruie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu dulce de leche