Tort cu nuca,ciocolata si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 5682 vizualizari

 

Este ultimul tort facut de mine!! Este senzational!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 70 gr ciocolata neagra rasa
  • 1 praf de copt.
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 capuccino de ciocolata
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 5 linguri de sirop
  • 1 plic gelatina
  • 500 ml frisca
  • DECOR
  • Nuca macinata
  • Glazura de ciocolata (3 linguri frisca lichida si 70 gr ciocolata neagra)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca,ciocolata si frisca:

BLATUL


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, apoi se adauga galbenusurile. Separat se amesteca faina, cu nuca, ciocolata rasa, praful de copt. Se incorporeaza in compozitia de oua. Se da la cuptor in forma de 26 (diametru). Se lasa la racit si se taie in doua.


SIROP


Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul, se adauga cappucino si esenta de rom


CREMA


Gelatina se pune la inmuiat in sirop, se lasa sa se hidrateze 10 minute. Intre timp se bate frisca bine, se adauga gelatina dizolvata, se omogenizeaza si se umple si se imbraca tortul.


GLAZURA


Ciocolata se taie bucati , se adauga frisca, se pune la topit pe abur si se pune deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca,ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

DIANA B 1

22.03.2013, 09:39

Cum ultimul ??? cel mai recent , poate ai vrut sa zici dupa ce postezi atatea minunatii , sa renunti ? neaaaaaaaaaaaaa

Dea_Dea 1

22.03.2013, 10:55

Va multumesc de aprecieri!!
Ahh Diana , nu ultimul , cel mai recent , corect

ryta 1

05.01.2014, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca