Tort ciocolatos "Leo''

de Constelatialeu in Torturi, 14 Noi 2014 | 1670 vizualizari

 

Maine 15 noiembrie e ziua de nastere a surorii mele,cea cu nr.2 ,in ordinea numerelor de pe tricou,logic eu sunt nr.1.......emoticon hohotind......deci i-am facut tort....asa pe repede inainte,ca nu stiam sigur ca vine acasa la mama......m-am pus sa prestez,sper ca am reusit sa fac ceva frumos,mai ales ca si din mainile ei ies lucruri frumoase.....

 

INGREDIENTE

  •  Blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 1 plic creme ole de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 200 g zahar farin
  • 100 ml smatana dulce
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream ( se gaseste la Kaufland)
  • 100 ml sos ciocolata
  • Frisca
  • 100 ml smantana pt.frisca Whipping Cream
  • 100 ml smantana dulce
  • 20 g zahar brun facut farin
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Ornamente
  • trandafiri din martipan
  • Sirop
  • 1 portocala pentru zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos "Leo'':

Blat :


Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu diametru le 18 cm,cu hartie de copt,se toarna compozita si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se taie in trei.


Crema :


Intr-un castron punem continutul plicului de Creme ole,adaugam zaharul farin,smantana de frisca si smantana dulce si mixam bine,apoi adaugam sosul de ciocolata,amestecam pana obtinem o crema consistenta.


Frisca :


Amestecam cele doua smantani,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si apoi mixam pana obtinem frisca.


Asamblare :


Asezam prima foaie din blatul de tort si o siropam cu zeama de la o portocala,apoi intindem un strat de crema si unul de frisca,asezam foaia a doua,punem frisca si apoi crema si deasupra ultima foaie de blat.Imbracam tortul cu crema ramasa si ornam cu trandafiri de martipan

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos "Leo''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Anett 1

15.11.2014, 17:51

ce frumos!

Lau 1

15.11.2014, 19:03

Rocsi 1

15.11.2014, 20:34

La multi ani surorii tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Piramida cu stele