Tort cu dovleac, caramel si ciocolata

de Poliana in Torturi, 21 Dec 2012 | 3238 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia Sfantului Andrei, zi speciala pentru noi pentru ca l-am sarbatorit pe juniorul nostru - Florin Andrei. Tortul era obligatoriu, chiar daca el nu prea stie ce inseamna o aniversare...cu siguranta stie ca la astfel de evenimente mami face tort :) In momentul in care au inceput urarile ( de cu buna dimineata ) au inceput si cererile de genul: 'mami vreau tort, unde e tortul?...mami vreau tort' :)) Asa ca 'mami' i-a facut tort...si inca unul grozav de bun! Va las reteta si pozele, ca sa va convingeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua mari
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ghimbir
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana piure de dovleac copt
  • 1/2 cana lapte
  • Caramel
  • 1 cana zahar alb + brun (combinat)
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema + frosting
  • 700 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • caramel
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Ganache
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor
  • frisca
  • dropsuri de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dovleac, caramel si ciocolata:

Incepem cu blaturile, si anume: amestecam faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat batem usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugam piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizam. Adaugam faina si laptele in reprize alternative si amestecam usor cu telul pana obtinem o compozitie omogena.


Pregatim 2 tavi de diametru 21cm, le ungem cu unt si le tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Impartim compozitia de blat in mod egal in cele tavi si le introducem la cuptor pentru 35-40 de minute pana in momentul in care scobitoarea introdusa in mijlocul lor iese curata.

Scoatem torturile pe un gratar si le lasam la racit. Intre timp trecem repede la umpluturi.


Punem zaharul impreuna cu apa si pastaia de vanilie intr-o tigaie antiaderenta pe foc mediu si le lasam sa fiarba pentru aproximativ 9 minute pana cand caramelul capata consistenta. Luam de pe foc, adaugam sarea (nu e obligatoriu) si smantana si amestecam repede-repede pana la omogenizare. Inlaturam pastaia de vanilie dupa care adaugam untul si lasam caramelul deoparte.


Pentru crema mixam crema de branza impreuna cu caramelul si zaharul pudra, adaugam untul taiat cubulete, cate un cub pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. La sfarsit punem si extractul de vanilie (cu cat mai natural cu atata mai bine) si dam crema la rece.

Pregatim ganache-ul. Ciocolata o topim la bain-marie impreuna cu smantana, amestecand usor. Cam atat cu pregatirile, putem trece la asamblare.

Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Fiecare bucata de blat o ungem cu ganache de ciocolata, apoi cu crema de branza. Procedam la fel pana cand ajungem la ultima bucata de blat pe care nu o mai ungem cu ganache. Imbracam tortul in crema de branza ramasa si il decoram cu frisca si dropsuri de ciocolata.


Huh, suntem gata...putem sa ne delectam cu o portie de tort delicios, aromat, perfect pentru anotimpul de afara. Azi sunt darnica, asa ca va aduc doua felii de tort :P


Adaptata dupa reteta de pe: Food and wine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dovleac, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

deyutzky 1

22.12.2012, 01:22

super

Poliana 1

03.01.2013, 09:59

Ma bucur mult ca va place, multumesc frumos de aprecieri, va pupacesc!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:29

Cât de frumos arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca