Tort corabie

de monike in Torturi, 23 Iun 2011 | 5906 vizualizari

 

"Tort corabia lui Andu" sau "Pe vaporul clasei a I-a" penru ca serbarea de sf de gradi a coincis cu ziua baiatului.

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 8 oua mari,
  • 8 linguri de apa,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 cani de faina,
  • 3 linguri bune de cacao,
  • un plic praf de copt,
  • esenta de rom.
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 600 ml frisca lichida (HULALA),
  • 400g cioloata cu lapte Laura.
  • CREMA DE VANILIE:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 160 g zahar,
  • 4 linguri cu varf de amidon,
  • 65 gr unt,
  • esenta de vanilie.
  • CREMA CARAMEL:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri bune de amidon,
  • 65 gr unt,
  • esenta de rom.
  • Pentru insiropat:
  • sirop de capsuni.
  • Pentru decor:
  • 100ml frisca lichida,
  • colorant alimentar albastru,
  • 50 gr biscuiti.

 

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort corabie:

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata, caci aceasta necesita cateva ore bune de stat la frigider,eu una am facut-o de seara.

Se pune ciocolata rupta in bucati mici intr-o cratita la aburi pana se topeste, se adauga frisca lichida,se amesteca bine si se mai lasa un pic pe foc avand grija sa nu fiarba.Dupa ce a stat cateva ore bune in frigi se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Pasul doi: blatul (pe care eu l-am facut cu o zi inainte). Se pun ouale intr-un bol impreuna cu zaharul si se bat bine pana se topeste zaharul, compozitia devine cremoasa si isi mareste volumul. Adaugam cele 8 linguri de apa si amestecam bine.Se cerne bine faina , praful de copt, cacaua si se adauga peste compozitia de mai sus treptat,amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. De obicei eu pun si cateva linguri de coniac dar acum am pus esenta de rom. Totul se toarna intr-o tava (de37\24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40min pana trece testul scobitorii.

Crema de vanilie eu o fac asa: pun 3\4 din lapte la fiert, separat bat ouale bine cu zaharul, adaug laptele ramas si amidonul amestecand energic apoi adaug peste laptele care clocoteste si amestec bine sa nu faca cocoloase. pun si untul, iar cand s-a inchegat bine dau jos de pe fos si astept sa se racoreasca pana pun esenta de vanilie.

Crema  caramel. Caramelizez 150gr zahar (avand grija sa nu se arda) peste care adaug 3\4 din lapte (AI GRIJA CAND TORNI LAPTELE SA NU TE OPARESTI) si astept pana se topete tot zaharul caramelizat , apoui adaug (ca la crema de vanilie) ouale batute cu zaharul si laptele ramas peste care adaug amidonul, pun si untul iar cand s-a ingrost e gata. Astept sa se mai racoreasca si pun esenta de rom.

Mai intai am taiat blatul sub forma de corabie.

Toate fiind gata trecem la asmblatul corabiei:

  •  blat, pe care eu l-am insiropat cu sirop de capsuni,
  • crema caramel,
  • blat insiropat,
  • crema de ciocolata,
  • blat insiropat,
  • crema de vanile,
  • blat insiropat.

Pentru partea de sus a corabiei (ma refer la partea mai ridicata din fata si din spatele corabiei) straturile au avut aceasi ordine doar ca blatul nu l-am mai insiropat de frica sa nu patesc ca la Tortul camion cand mi-au plecat cabina si motorul, dar asta e alta poveste pe care o sa vi-o povestesc curand. Acum am fixat  cu betisore de frigarui si totul a stat la locul lui.

Tortul a fost ornat cu crema de ciocolata.

Tunurile au fost lumanari infipte in sticksuri de napolitana umplute cu crema de vanilie( de la Naty).

Balustrada tot din sticksuri.

Valurile marii din frisa cu colorant.

Nisipul din biscuiti macinati.

Catargele sunt scoase la imprimanta, colorate de sarbatorit si arse pe margine cu lumanarea de cei mari iar apoi ancorate bine in tort cu betisore de frigarui

 

TIPS-URI

1

Cana cu care masor ingredintele la blat este una de ceai

2

Cremele de vanilie si caramel le-am pus caldute peste blat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort corabie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

monike 1

24.06.2011, 12:05

Inca o data multumesc Iar sarbatoritul va trimite cate un la fiecare

adry88 1

28.06.2011, 16:36

tare frumos

Lau 1

01.07.2011, 17:03

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Castel