Tort crema de zahar ars

de Toamna07 in Torturi, 20 Dec 2013 | 16100 vizualizari

 

Nu stim cand sau cum au devenit prajiturile o parte atat de importanta a Craciunului,dar cu siguranta ne bucuram ca au devenit.
Si asa,spetitul in bucatarie cu pregatirea dulciurilor,va avea un final gustos...si aratos !

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema de zahar ars:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar + 8 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 pliculete de zahar vanilat

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana cu varf de faina
  • 10 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Ne apucam de crema de zahar ars.


Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au crescut suficient ,se toarna laptele clocotit,amestecam usor si apoi turnam compozitia in cratita tapetata cu zahar ars.Dam crema la cuptor incins (max. 200 de grade) pentru 25-30 de minute.

Blatul:

Faina o amestecam cu praful de copt .

Separam galbenusurile de albusuri .

Albusurile le batem spuma tare .

Galbenusurile de mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema .

Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet -incet peste galbenusuri mixand intr-una .

Cu o paleta sau lingura mare incorporam si albusurile ; le amestecam usor ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat ,pufos , de norisor. :)

Dupa cele 30 de minute verificam daca crema s-a inchegat si adaugam compozitia de blat peste ea.Dam,din nou,la cuptor pentru inca 30-35 de minute .

Cand este gata inchidem focul si lasam tortul in cuptor cu usa deschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara .

Rasturnam tortul : Punem deasupra formei un platou cu margini ridicate si cu putina indemanare intoarcem tortul.Dam tava la frigider si a doua zi vom gasi blatul de la tort perfect insiropat de la crema.

Eu am presarat peste tort niste migdale glasate cu miere!:)

Este un deliciu !

Asa se scrie o poveste de Craciun!:)

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_gabytza 1

21.12.2013, 16:51

mamaieelena 1

21.12.2013, 18:02

imi place enorm acest tort

laura_n 1

22.12.2013, 12:17

o nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara cu fructe