Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

de housy in Torturi, 15 Feb 2011 | 3366 vizualizari

 

tortul nostru festiv la trecerea intre ani 2010-2011

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar tos
  • - 1/2 l  lapte
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - jumate cana zahar.  
  • Pentru blat: 
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 cubulet margarina
  • - 1 plic praf de copt.  
  • Pentru ornat: 
  • -  o frisca lichida hulala 200 ml  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!:

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar.


2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel tapetata.


3. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20 min, cat sa se coaca pe jumate.


4. Se face un blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, se adauga restul de ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.


5. Se scoate crema din cuptor, se toarna peste compozitia de blat si se da iar la cuptor pentru 30 min.


6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).


7. Se orneaza cu frisca si diverse ornamente....dupa preferinte

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tamara_09 1

16.02.2011, 14:24

yammmyyyyyyyyyyyyyyy

housy 1

16.02.2011, 14:26

ms

alinutzika 1

28.08.2011, 23:25

grozav!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti