Tort diplomat cu capsuni si ananas

de Lily_Musat in Torturi, 26 Iun 2009 | 11220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de blat pentru tort din comert
  • cateva piscoturi atat cat sa acoperim pe margine
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 1 conserva de ananas rondele
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g capsuni
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • jeleuri pentru decor
 
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni si ananas:

Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica.

Adaugam si coaja de portocala tocata marunt.

Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul. Adaugam si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.

Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota.

Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker. Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca, dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.

Incorporam ananasul.

Punem pe fundul formei cu inel detasabil o felie de blat, punem piscoturile pe margine. Amestecul de sarlota cu frisca il impartim in 2.

Punem prima parte, punem capsunile taiate, punem a 2-a parte de blat, punem iar amestecul de frisca cu sarlota.

Il bagam la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 2 ore, dupa care indepartam inelul si ornal tortul.

Pe deasupra punem frisca, ornam cu capsuni si jeleuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni si ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat