Tort diplomat cu capsuni si ananas

de Lily_Musat in Torturi, 26 Iun 2009 | 8298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de blat pentru tort din comert
  • cateva piscoturi atat cat sa acoperim pe margine
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 1 conserva de ananas rondele
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g capsuni
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • jeleuri pentru decor
 
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni si ananas:

Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica.


Adaugam si coaja de portocala tocata marunt.


Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul. Adaugam si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.


Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota.


Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker. Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca, dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.


Incorporam ananasul.


Punem pe fundul formei cu inel detasabil o felie de blat, punem piscoturile pe margine. Amestecul de sarlota cu frisca il impartim in 2.


Punem prima parte, punem capsunile taiate, punem a 2-a parte de blat, punem iar amestecul de frisca cu sarlota.


Il bagam la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 2 ore, dupa care indepartam inelul si ornal tortul.


Pe deasupra punem frisca, ornam cu capsuni si jeleuri.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

babi5 1

22.08.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota