Tort diplomat cu capsuni si ananas

de Lily_Musat in Torturi, 26 Iun 2009 | 8116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de blat pentru tort din comert
  • cateva piscoturi atat cat sa acoperim pe margine
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 1 conserva de ananas rondele
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g capsuni
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • jeleuri pentru decor
 
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni si ananas:

Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica.

Adaugam si coaja de portocala tocata marunt.

Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul. Adaugam si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.

Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota.

Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker. Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca, dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.

Incorporam ananasul.

Punem pe fundul formei cu inel detasabil o felie de blat, punem piscoturile pe margine. Amestecul de sarlota cu frisca il impartim in 2.

Punem prima parte, punem capsunile taiate, punem a 2-a parte de blat, punem iar amestecul de frisca cu sarlota.

Il bagam la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 2 ore, dupa care indepartam inelul si ornal tortul.

Pe deasupra punem frisca, ornam cu capsuni si jeleuri.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

babi5 1

22.08.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V