Cheesecake cu zmeura

de Anamaria7 in Torturi, 7 Oct 2011 | 3573 vizualizari

 

Datorita mamei mele dragi, care are grija maaare de gradina, si acum mai avem zmeura :D Si ce sa tot fac cu ea, ca am mancat kilograme intregi :P: cheesecake!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 230 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt topit
  • Umplutura:
  • 600 gr crema de branza (Hochland, Philadelphia...)
  • 150 gr zahar
  • 2 lg amidon
  • 3 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 140 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :).


Crusta:


Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in forma si dam la cuptor cca 5 minute. Intre timp, pregatim umplutura.


Umplutura:


Mixam branza pana devine cremoasa, apoi adaugam zaharul, amidonul, ouale, smantana si esenta si mixam bine dupa fiecare aditie. 150 gr de zmeura o adaugam amestecand cu lingura usor, fara sa o zdrobim.


Turnam umplutura peste crusta de biscuiti, punem in cuptor si lasam pana cand centrul trrremura doar putiiin. Oprim focul si lasam sa se raceasca in cuptor, altfel diferenta de temperatura va face ca tortul sa crape.


Din celelalte 150 gr de zmeura, 1 lg apa si 1 lg zahar se pregateste pe foc mic un sos ce va imbraca cheesecake-ul. Eu am preferat sa pun toata zmeura in tort.


 

TIPS-URI

1

Servim cu sosul de zmeura.

2

Temperatura trebuie sa nu fie nici macar 190C, chiar daca vi se pare ca se coace incet, altfel va crapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anamaria7 1

27.10.2011, 21:39

Gabyyy multumesc mult, nu-i bai! parca mai mult m-am bucurat ca ai vazut acum cand sunt... in ... ... in lipsa de ustensileee. caminu ma omoaaraa. e trist, foarte trist :| sa gatesti doar pt tine si sa n-ai cuptor. dar no, va veni si vremea mea te pup!

diaconta 1

27.10.2011, 21:42

fata draga lasa ca trece,uite-asa ai ocazia sa gatesti mai simplu,cum zice Cristi in articol

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata