Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata

de leoflori in Torturi, 3 Iun 2009 | 61186 vizualizari

 

desert usor de facut si super ciocolatos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 60 gr. migdale pudra (eu am pus nuci)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao 4 albusuri,
  • 1 vf.sare;
  • eu am pus si 1/2 fiola esenta rom
  • Mousse de ciocolata alba :
  • 125 ml. frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • 300 gr.frisca batuta
  • 2 gr gelatina (1 foaie) eu am pus granulata, cca 3 gr si ceva
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 110 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata:

Pt. blat : amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura/spatula. Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.


Mousseul de ciocolata alba : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 125 frisca, se adauga si ciocolata alba rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blat. Se da la rece cca 1 ora, ca sa se intareasca suficient pt.urmatorul strat de mousse.


Celelalte 2 mousse-uri se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.


In jurul blatului se pune iar inelul formei de tort, prima este crema alba, se da la rece 1 ora, urmeaza crema cu lapte, iar la rece 1 ora si ultima crema amaruie, iar la rece pana la ornat. Eu am pus aschii de cioco alba + margelute decor. L-am imbracat in frisca pt. ca-mi ramasese mai multa, altfel l-as fi lasat asa "nud".

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

10.10.2011, 15:29

Minunat si delicios

mariaghe 1

16.12.2011, 09:22

Am o nelamurire: Frisca lichida este smantana pentru frisca? Pe cutie scrie doar grame, iar cea varsata se vinde la kg. Cum pot aprecia gramele in mililitri?

VERONICA2607 1

30.03.2012, 00:15

super tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine