Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 4 Noi 2011 | 4599 vizualizari

 

Cu acest tort mi-am astepat mama, care a venit acasa pentru o saptamana, am zis sa fac unul mare sa poata manca din el pana se satura, pentru ca acolo unde este nu o duce prea bine cu mancarea, are grija de o batrana in italia care este fffff zgarcita :d
Astept ziua in care o sa-mi spuna, gata am venit acasa definitiv, pentru ai putea pregatii multe bunatati :)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat : ( blatul este facut in tava de la cuptor)
  • 10 oua
  • 20 linguri zahar pudra
  • ~ 3 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cana de lapte rece
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru mouse-ul de zmeura:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • 300 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • in plus:
  • 1 borcan nutella
  • pentru glazura oglinda:
  • 3 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • pentru decor:
  • frisca
  • bomboane argintii
  • trandafiri din sugus
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda:

Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine compozitia.


Turnam trei sferturi din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la cuptor ) tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc mediu. Compozitia ramasa o turnam intr-un vas mic rotund sau o olicica mica pentru blatul de deasupra si-l dam si pe acesta la cuptorul preincalzit app. 15 minute, facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca este facut sau nu. Dupa ce s-a racit blatul mare il taiem in 2, iar pe cel mic in 3.



Pregatim mousse-ul de zmeura:


Mixam foarte bine frisca, dupa care adaugam mierea si mixam din nou pentru a se intari, adaugam apoi zmeura pe care am pasat-o si in care am adaugat zaharul pudra, mixam din nou.


Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste frisca amestecata cu zmeura, omogenizam si dam vasul la rece 15 minute pana se intareste putin.


Asamblarea:


Insiropam primul blat cu compot, sirop facut dintr-o lingura de zahar si apa sau cu ce vreti voi, punem un strat de nutella, peste care vompune un strat de mouse de zmeura, punem si celalat blat insiropat, iar nutella si mouse-ul de zmeura, apoi in partea stanga vom pune primul blat rotund pe care il vom insiropa si vom pune un strat de mouse de zmeura, la fel procedam si cu celelate 2 blaturi rotunde.


Nivelam apoi cu o spatula sau cu un cutit cu lama subtire.


Pregatim glazura oglinda:


Topim ciocolata impreuna cu frisca, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunior de pe pachet si mestecam in ea pana in ea pana incepe sa se ingroase, turnam apoi peste tort, urmand a se distribuiiuniform, fara a nivela noi.


Ornam cu frisca, bomboane de ciocolata, bomboane argintii si cu trandafirii din sugus pentru care avem nevoie de caramele sugus, scobitori, un mar/lamaie/ceva in care sa puteti infige scobitoarea, ceolofan/punga/folie de plastic.


Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)


Din prima petala formam un con pe care il infigem intr-o scobitoare, iar scobitoarea in mar :D , dupa care intindem la nesfarsit toate bucatelele, formand astfel petalele pe care le vom adauga cu grija conului infipt in scobitoare :)).


Putem adauga cate petale dorim.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

05.11.2011, 16:26

foarte frumos

jolygina 1

06.11.2011, 10:20

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 14:01

mamaaa ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Mousse