Tort cu alune

de madi_marin in Torturi, 4 Noi 2010 | 4157 vizualizari

 

Episodul 8 al serialului ,,Torturi cadou,,. E facut special pentru colega mea, care maine implineste 31 de ani. La multi ani, Ileana!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de cioco de la Dr. Oetker
  • Blat 2 (idee de la Miha):
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
Creme :
  •  1 plic Crema de vanilie Dr. Oetker  
  • 1 plic Crema de ciocolata, trufe si rom Dr. Oetker   
Sirop :
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
  • apa
Ornament :
  • discuri ondulate de ciocolata cu alune
  • sticksuri de ciocolata cu crema de menta
 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune:

Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se da la racit.


Se prepara in aceeasi tava blatul al doilea : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga apoi uleiul, praful de copt, faina si alunele macinate. Se amestec bine si se coace tot vreo 25 minute la foc potrivit. Se da la racit.


Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.


Siropul : se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga mierea, esentele si apa si se lasa sa mai fiarba putin. Se lasa sa se racoreasca.


Asamblare : blat 1 insiropat / crema alba/ blatul 2 insiropat / crema de ciocolata, trufe si rom. Se orneaza cu discurile ondulate si sticksurile cu crema de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

madi_marin 1

07.11.2010, 14:04

ionix....crede-ma ca am emotii de fiecare data....si stau cu grija....daca nu e ok din cine stie ce motiv ?....

Bucataras Medi 1

07.11.2010, 16:42

la multi ani,ileana ! si felicitari madi!.................te voi anunta cand este ziua mea , cine stie ,poate primesc si eu cadou un asemenea tort....................

madi_marin 1

07.11.2010, 16:45

medi.....cum mare drag ti-as face cadou ceva bun.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi