Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Episodul 8 al serialului ,,Torturi cadou,,. E facut special pentru colega mea, care maine implineste 31 de ani. La multi ani, Ileana!
Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se da la racit.
Se prepara in aceeasi tava blatul al doilea : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga apoi uleiul, praful de copt, faina si alunele macinate. Se amestec bine si se coace tot vreo 25 minute la foc potrivit. Se da la racit.
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Siropul : se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga mierea, esentele si apa si se lasa sa mai fiarba putin. Se lasa sa se racoreasca.
Asamblare : blat 1 insiropat / crema alba/ blatul 2 insiropat / crema de ciocolata, trufe si rom. Se orneaza cu discurile ondulate si sticksurile cu crema de menta.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola