Tort cu ananas, ciocolata si physalis

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 2095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 120 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 70 g de faina
  • 70 g de amidon
  • 25-30 g de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 cutie de compot de ananas(aproximativ 800 g)
  • 40 g de gelatina
  • 500 g de mascarpone
  • 250 g de smantana
  • 1 lamaie
  • 120 g de zahar
  • 200 g de smantana lichida pentru frisca
  • Décor:
  • 100-150 g de ciocolata
  • 6-8 fructe de physalis
  • 6-8 rondele de ananas
  • 15-20 de bucati de piscoturi
  • 100-150 ml de sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas, ciocolata si physalis:

Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand galbenusurile amestecand bine dupa incorporarea fiecaruia.



Dupa acea adaugam ingredientele uscate(faina si celelalte pe care le-am cernut in prealabil) peste cele umede. Se va amesteca de jos in sus cu o spatula pentru a iesi un blat aerat si pufos. Dupa aceea punem intr-o forma circulara de tort, tapetata in prealabil si dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180°C.



Pentru crema, se inmoaie gelatina in compot(aproximativ 300-400 ml) dupa 15 minute o vom pune la bain-marie. Mixam branza mascarpone cu smantana, zaharul si zeama de lamaie. Dupa aceea adaugam gelatina incet in fir subtire peste si omogenizam. Taiem si ananasul cubulete potrivite sau daca va este mai usor il blendati si il adaugati in crema. Dupa aceea introducem la frigider pentru 20 de minute.



Batem la robot smantana pentru frisca si cand aceasta se intareste o vom adauga si pe ea in crema dupa expirarea celor 20 de minute. Dupa ce am incorporat si ultimul element in crema.



Dupa aceea procedam in felul urmator, scoatem blatul de tort din forma scoatem hartia de copt, asezam la loc blatul si adaugam crema deasupra si dam la frigider pentru minim trei ore.

Verificam dupa expirarea timpului si daca este perfect stratul de crema putem trece la decorarea acestuia dupa cum urmeaza, rupem piscoturile in doua si le vom trece prin sampanie punandu-le pe partea laterala a tortului, dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem ciocolata la topit la bain-marie, dupa ce se va topi o lasam la racit putin, dupa care vom desena diferite forme cu ciocolata pe tortul rezultat. La final adaugam rondele de ananas si fructele de pisalis.



Pofta Buna.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas, ciocolata si physalis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

08.01.2013, 14:44

la multi ani

nico15 1

08.01.2013, 18:25

Va imbratisez cu mare drag.

MIUTA 1

10.01.2013, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu zmeura si ananas