Tort cu aroma de portocale si frisca

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Iul 2014 | 3087 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala Finesse Dr. Oetker
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de portocale si frisca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.


Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.


Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.


Turnam amestecul intr-o tava rotunda (25 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit si pregatim crema.


Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam apoi coaja de portocale si lasam budinca sa se raceasca.


Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.


Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.


Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.


Pastram un bol mic de crema, iar restul o impartim in 2 parti egale.


Aseazam prima foaie pe o farfurie, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.


Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de nuca de cocos si bombonele.


Dam tortul la rece peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:07

Cu portocala..mmmm

merisor 1

06.07.2014, 08:37

Bun tort, Elena, mi-ar fi placut sa-l vad si in marime naturala

mirela0911 1

06.07.2014, 13:35

bun bunut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent