Tort cu banane caramelizate

de -Licurici- in Torturi, 18 Dec 2015 | 2866 vizualizari

 

Il astept pe Mos Craciun cu un tort experiment :D 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua;
    • 5 linguri zahar;
    • 5 linguri faina;
    • 2 pliculete de zahar vanilat;
    • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala.
    Pentru crema:
    • 500 ml lapte;
    • 4 linguri zahar;
    • 5 linguri faina;
    • 100 g margarina Rama - editie de sarbatoare;
    • o pastaie de vanilie;
    • o jumatate de baton de scortisoara.
    Pentru banane caramelizate:
    • 2 banane;
    • un pahar de zahar;
    • 50 g unt.
    Pentru sirop:
    • un pahar apa;
    • 2 linguri zahar;
    • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane caramelizate:

  1. Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul.
  3. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul.
  4. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri, cu o spatula, de jos in sus, apoi se adauga coaja de lamaie+portocala.
  5. Se pune compozitia intr-o tava de tort (22cm) unsa cu margarina si se baga la cuptor 30 min. 
  6. Blatul se lasa peste noapte si se taie a doua zi.
  7. Pentru crema, se amesteca laptele cu zaharul, faina, scortisoara, semintele si pastaia de vanilie. Se pun pe foc si se amestecat continuu cu un tel, pana se ingroasa crema. Se ia crema de pe foc si se adauga margarina taiata cubulete.
  8. Pentru banane caramelizate, se pune un pahar de zahar intr-o tigaie, se amesteca pana se topeste, se adauga un cubulet de margarina, apoi bananele taiate rondele. Se amesteca cateva minute, apoi se ia de pe foc.
  9. Pentru sirop, se pune pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie, se amesteca pana se topeste zaharul.
  10. Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza, apoi se adauga jumatate din crema de vanilie, jumatate din bananele caramelizate, restul de crema, a doua bucata de blat si restul de banane caramelizate.
  11. Tortul se lasa peste noapte la frigider.
 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu banane caramelizate-0
Tort cu banane caramelizate-1
Tort cu banane caramelizate-2
Tort cu banane caramelizate-3
Tort cu banane caramelizate-4
Tort cu banane caramelizate-5
Tort cu banane caramelizate-6
Tort cu banane caramelizate-7
Tort cu banane caramelizate-8
Tort cu banane caramelizate-9
Tort cu banane caramelizate-10

COMENTARII (24)

-Licurici-

-Licurici- 1

20.12.2015, 09:46

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:08

foarte bun!

Dorka

Dorka 1

17.03.2016, 09:00

SI eu imi place toot combinatia cu banane yammmii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!