Tort cu banane caramelizate

de -Licurici- in Torturi, 18 Dec 2015 | 9289 vizualizari

 

Il astept pe Mos Craciun cu un tort experiment :D 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua;
    • 5 linguri zahar;
    • 5 linguri faina;
    • 2 pliculete de zahar vanilat;
    • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala.
    Pentru crema:
    • 500 ml lapte;
    • 4 linguri zahar;
    • 5 linguri faina;
    • 100 g margarina Rama - editie de sarbatoare;
    • o pastaie de vanilie;
    • o jumatate de baton de scortisoara.
    Pentru banane caramelizate:
    • 2 banane;
    • un pahar de zahar;
    • 50 g unt.
    Pentru sirop:
    • un pahar apa;
    • 2 linguri zahar;
    • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane caramelizate:

  1. Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, 5-7 min, pana isi dubleaza volumul.
  3. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul.
  4. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri, cu o spatula, de jos in sus, apoi se adauga coaja de lamaie+portocala.
  5. Se pune compozitia intr-o tava de tort (22cm) unsa cu margarina si se baga la cuptor 30 min. 
  6. Blatul se lasa peste noapte si se taie a doua zi.
  7. Pentru crema, se amesteca laptele cu zaharul, faina, scortisoara, semintele si pastaia de vanilie. Se pun pe foc si se amestecat continuu cu un tel, pana se ingroasa crema. Se ia crema de pe foc si se adauga margarina taiata cubulete.
  8. Pentru banane caramelizate, se pune un pahar de zahar intr-o tigaie, se amesteca pana se topeste, se adauga un cubulet de margarina, apoi bananele taiate rondele. Se amesteca cateva minute, apoi se ia de pe foc.
  9. Pentru sirop, se pune pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie, se amesteca pana se topeste zaharul.
  10. Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza, apoi se adauga jumatate din crema de vanilie, jumatate din bananele caramelizate, restul de crema, a doua bucata de blat si restul de banane caramelizate.
  11. Tortul se lasa peste noapte la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:08

foarte bun!

Dorka 1

17.03.2016, 09:00

SI eu imi place toot combinatia cu banane yammmii

CtVl 1

06.06.2020, 20:20

Nu are cum sa fie bun din moment ce ati uitat sa precizati ca se adauga si faina la compozitia blatului!!!!!!!!!!1

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Mos Craciun