Tort cu crema mascarpone si limoncino

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Mai 2013 | 5208 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta crema, dar a iesit super buna! Tortul nu stiu cum este, pentru ca nu l-am inceput inca!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema mascarpone si limoncino:
  • 1 cutie (250 gr) mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 70 ml limoncino
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Sirop:
  • 1 cescuta zahar
  • 2 cescute apa
  • 1 linguri limoncino
  • Decor:
  • 14 piscoturi
  • bilute argintii
  • bombonele roz
  • 1 margareta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si limoncino:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Sirop:


Intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam limoncino.


Crema:


Frisca se mixeza 1 minut, apoi se adauga intaritorul si se mixeaza pana se intareste.Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.In crema mascarpone incorporam treptat frisca batuta, iar la final lichiorul limoncino.


Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam tortul la frigider peste noapte.A doua zi il ornam cu piscoturi insiropate pe margina, iar deasupra cu moate de frisca, bilute argintii, inimioare si o margareta.Se da la rece pana la servire.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru blat am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si limoncino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

babi5 1

05.09.2013, 08:50

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 19:10

minunat tort

roxana_simona 1

17.12.2013, 14:53

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si crema mascarpone