Tort cu crema mascarpone si limoncino

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Mai 2013 | 3172 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta crema, dar a iesit super buna! Tortul nu stiu cum este, pentru ca nu l-am inceput inca!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema mascarpone si limoncino:
  • 1 cutie (250 gr) mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 70 ml limoncino
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Sirop:
  • 1 cescuta zahar
  • 2 cescute apa
  • 1 linguri limoncino
  • Decor:
  • 14 piscoturi
  • bilute argintii
  • bombonele roz
  • 1 margareta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si limoncino:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop:

Intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam limoncino.

Crema:

Frisca se mixeza 1 minut, apoi se adauga intaritorul si se mixeaza pana se intareste.Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.In crema mascarpone incorporam treptat frisca batuta, iar la final lichiorul limoncino.

Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam tortul la frigider peste noapte.A doua zi il ornam cu piscoturi insiropate pe margina, iar deasupra cu moate de frisca, bilute argintii, inimioare si o margareta.Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru blat am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si limoncino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema mascarpone si limoncino-0
Tort cu crema mascarpone si limoncino-1
Tort cu crema mascarpone si limoncino-2
Tort cu crema mascarpone si limoncino-3
Tort cu crema mascarpone si limoncino-4
Tort cu crema mascarpone si limoncino-5
Tort cu crema mascarpone si limoncino-6
Tort cu crema mascarpone si limoncino-7
Tort cu crema mascarpone si limoncino-8
Tort cu crema mascarpone si limoncino-9
Tort cu crema mascarpone si limoncino-10
Tort cu crema mascarpone si limoncino-11
Tort cu crema mascarpone si limoncino-12
Tort cu crema mascarpone si limoncino-13
Tort cu crema mascarpone si limoncino-14
Tort cu crema mascarpone si limoncino-15

COMENTARII (44)

babi5

babi5 1

05.09.2013, 08:50

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 19:10

minunat tort

roxana_simona

roxana_simona 1

17.12.2013, 14:53

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!