Tort cu banane,nuci pecan si sos de capsuni

de papabundetot in Torturi, 2 Ian 2015 | 1118 vizualizari

 

Ma uit cu admiratie la torturile facute de alte fete care au blog,dar…nu e genul meu sa stau sa le bibilesc atat,mai ales daca e vorba de un tort pentru cei de acasa.Eu prefer sa ma joc mai mult si mai putin sa iau in serios treaba asta cu blogul culinar,asa ca tortul asta de Revelion mi se pare chiar jucaus desi poate un ochi profesionist ar spune ca nu e tocmai frumos,a fost cu siguranta extrem de gustos :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingura bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 3 banane
  • 500 gr mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 100 gr nuci pecan
  • Pentru sos:
  • 200 gr capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane,nuci pecan si sos de capsuni:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare,iar la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonat si am incorporat-o cu o spatula in amestecul de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am incorporat usor cate o lingura de albus in amestecul de galbenusuri pana cand am obtinut un aluat pufos,pe care l-am pus intr-o forma de tort si l-am dat la cuptor pana a trecut testul cu scobitoiarea.


Crema: Intr-o craticioara am pus la foc apa de trandafiri cu zahar si cand zaharul s-a topit am adaugat bananele taiate felii.Le-am lasat la foc pana cand bananele s-au inmuiat.Inainte de a stinge focul am adaugat peste bananele caramelizate 2-3 linguri de smantana lichida,am amestecat si am lasat bananele sa se raceasca.


Intr-un castron am pus mascarponele,coaja si zeama de la o lamaie,semintele de vanilie si peste bananele caramelizate si racite,am amestecat bine si am obtinut o crema cu o consistenta detul de ferma.Am batut separat frisca si am incorporat-o peste crema de banane.


Dupa ce blatul de tort s-a copt si s-a racit,l-am uniformizat taind din el partea care era mai crescuta,apoi l-am sectionat in 2 blaturi,am pus un strat din crema de banane,apoi cateva nuci pecan prajite si usor sarate,taiate in bucati mai mari,al doilea blat,crema de banane si iarasi nuci.Am dat apoi tortul la frigider sa se intareasca putin crema si am facut intre timp sosul de capsuni.


Intr-o craticioara am pus la foc 2 linguri de zahar,capsunile congelate si dezghetate si le-am lasat sa fiarba pana cand sosul s-a ingrosat.Intr-un castronel cu apa rece am inmuiat foile de gelatina,apoi inainte de a stinge focul am stors bine de apa gelatina si am adaugat-o peste capsuni,apoi am stins focul si am amestecat bine pentru a o topi.Am mutat apoi amestecul de capsuni intr-un castron mai inalt si l-am maruntit bine cu blenderul pana am obtinut un sos.Dupa ce tortul s-a racit si crema s-a intarit am turnat din loc in loc sosul de capsuni si l-am ornat cu crema de banane.Acesta a fost tortul nostru delicios de Revelion cu crema de banane,nuci pecan si sos de capsuni:)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane,nuci pecan si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

deyutzky 1

02.01.2015, 21:52

grozav!!

Lia_ 1

02.01.2015, 21:57

cui nu i-ar placea?

papabundetot 1

04.01.2015, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure