Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mai 2014 | 25264 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 banane zdrobite
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 190 gr faina

Crema caramel:

  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 250 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr unt

Ciocolata fondu:

  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingura de unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura de lapte
  • fulgi de migdale ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca:

Blatul:se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga bananele zdrobite.Intr-un bol se amesteca praful de copt si laptele,apoi se amesteca incet aceasta compozitie cu faina.Se varsa in tavi si se coc 30 minute la 180°c.Se lasa la racit inainte de a se scoate din tavi.Cand sau racit se pot baga la congelator ptr putin timp.

Crema caramel:se incalzeste zaharul si apa intr-o craticioara la foc mic.Se lasa apoi sa fiarba apoi fara a amesteca cu lingura in el,cand si-a schimbat culoarea in timp de 10-15 min. se opreste focul.Se lasa la racit intr-un castron.Se mixeaza apoi caramelul cu mixerul pana devine spumos,se adauga untul cate putin si se amesteca  de fiecare data cu mixerul pana se termina untul.Se bate frisca si se amesteca usor cu caramelul obtinut.Eu am folosit o frisca fara zahar ptr a nu fi prea dulce caramelul.Se scoate blaturile din congelator apoi se taie fiecare in doua pe orizontala utilizand un cutit cu dinti ca cel de paine.Se pune o parte de blat pe un platou se unge cu crema caramel.Se procedeaza la fel pana la ultima parte,se acopera deasupra tot cu caramel si peste se toarna ciocolata fondu preparata astfel:se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara,se pune la bain-marie,se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se toarna peste tort.Se presara fulgi de migdale si se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel