Tort cu blaturi din bezele

de Panacris in Torturi, 7 Mar 2011 | 3391 vizualizari

 

Acest tort a fost vedete aniversarii!!! Nu e prea greu de realizat doar rabdare multa sa ai!!!

 

INGREDIENTE

  • albusuri 12 bucati
  • zahar pudra 750 gr
  • zahar vanilat 3 pachete
  • unt 50 gr
  • galbenusuri 12 bucati
  • unt 200 gr
  • ciocolata 300 gr
  • zahar pudra 200 gr
  • zahar vanilat 1 pachet
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blaturi din bezele:

Foile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o spumă tare. Am facut fiecare foaie pe rand. Se coace în formă de tort, tapetată cu foie de pergament unsă cu unt, la foc slab şi cu uşa cuptorului întredeschisă cca. 60 de minute


Pentru cremă se bat ouăle cu zahărul pe marginea maşinii de gătit până se înfierbântă bine, se adaugă ciocolata dizolvată în puţin lapte şi se lasă compoziţia să se răcească. Se freacă untul spumă, se adaugă aromele şi trepat compoziţia de ouă după ce s-a răcit. (Eu nu am mai avut rbdare la aceasta etapa si am dizovlat untul in crema, a iesit o crema delicioasa!!!)


Cu această cremă se umplu foile de bezele.

 

TIPS-URI

1

Se decorează cu frişcă bătută şi fulgi de cicolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blaturi din bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

11.06.2011, 17:02

interesant

Valclaudia 1

25.11.2012, 19:00

ce pofta mi-ai facut! LA MULTI ANI, zmeului!

Panacris 1

25.11.2012, 19:44

Multumesc Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni raw