Tort cu branza si capsuni

de rodica_m in Torturi, 14 Iun 2011 | 2613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • CREMA:
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 ml frisca
  • 100 ml iaurt (simlu sau cu capsuni)
  • 4-5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA:
  • 500 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si capsuni:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si se coace aprox 35 min. Se face testul cu scobitoarea. Blatul se pune la racit.


Crema:


Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, zeama si coaja de lamaie si gelatina (care a fost hidratata in 100 ml apa rece apoi dizolvata la baie de apa). Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta. Blatul se aseaza intr-o forma detasabila se toarna compozitia si se da la frigider pana se incheaga.


Glazura:


Capsunii se mixeaza in blender sau robot. Pasta obtinuta se trece printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Se amesteca cu zaharul, 75 ml apa rece si se pune la fiert pana da in doua trei clocote. Se da deoparte si se adauga gelatina gidratata in 100 ml apa rece. se amesteca bine pana se dizolva gelatina.


Dupa ce glazura sa temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore. Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati. Se decoreza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela2682 1

15.06.2011, 17:40

mamaieelena 1

16.06.2011, 00:03

MotanLaOale 1

16.06.2011, 08:16

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post