Tort cu branza si capsuni

de rodica_m in Torturi, 14 Iun 2011 | 3639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • CREMA:
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 ml frisca
  • 100 ml iaurt (simlu sau cu capsuni)
  • 4-5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA:
  • 500 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si capsuni:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si se coace aprox 35 min. Se face testul cu scobitoarea. Blatul se pune la racit.

Crema:

Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, zeama si coaja de lamaie si gelatina (care a fost hidratata in 100 ml apa rece apoi dizolvata la baie de apa). Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta. Blatul se aseaza intr-o forma detasabila se toarna compozitia si se da la frigider pana se incheaga.

Glazura:

Capsunii se mixeaza in blender sau robot. Pasta obtinuta se trece printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Se amesteca cu zaharul, 75 ml apa rece si se pune la fiert pana da in doua trei clocote. Se da deoparte si se adauga gelatina gidratata in 100 ml apa rece. se amesteca bine pana se dizolva gelatina.

Dupa ce glazura sa temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore. Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati. Se decoreza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

de oanapl 7

pe 20.11 la 20:13

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

de oanapl 7

pe 20.11 la 19:47

Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota

pe 17.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras