Tort cu budinca de ciocolata

de Miha in Torturi, 21 Dec 2014 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g nuca de cocos
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Budinca de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru sirop:
  • 2-3 linguri de zahar
  • ~75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de ciocolata:

Blat:


Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.


Budinca de ciocolata:


Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.


Omogenizam si dam deoparte. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.


Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa deasupra si lasam sa se raceasca si sa se topeasca caramelul.


Blatul racit il taiem in 3 parti, la fel si budinca de ciocolata. Punem budinca intre blaturile insiropate si imbracam tortul in restul de budinca.


Pentru ornat topim mai intai ciocolata si o lasam sa se racoreasca. Taiem fasii de hartie de copt si le ungem apoi cu ciocolata topita. Incretim usor fasiile astfel incat sa obtinem onduleuri. Le dam la congelator pana se intareste ciocolata si hartia de copt se dezlipeste usor.


Ornam tortul, apoi il dam la rece pentru vreo ora, dar mai bine se taie a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:14

tarasmariana 1

23.02.2015, 09:21

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:42

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra (Reinventat)