Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate

de Dea_Dea in Torturi, 16 Sep 2014 | 2531 vizualizari

 

Un tort tare bun, l-am facut prima data si a avut succes!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 100-150 gr fructe confiate( curmale, caise, merisoare)
  • GLAZURA:
  • 200 ml suc de fructe de padure
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon Gustin (Dr.Oetker)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.


Crema: 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.


Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.


ASAMBLARE:


Blatul se taie in 4 (3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si il glazuram, ornam cu ciocolata alba .

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

16.09.2014, 22:24

Bravo Deea

Dea_Dea 1

17.09.2014, 07:53

Multumesc dragilor!!

reisnaor_2006 1

28.09.2014, 13:06

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert trufe cu pudra de roscove
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie