Tort cu cafea

de Miha in Torturi, 10 Noi 2009 | 11809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 50 g lapte praf
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri cafea instant
  • 10 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • cateva boabe de cafea
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt, cacao si amidon.

La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele praf, apoi cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa. Omogenizam si punem vasul la bain-marin pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Duap ce s-a racit complet adaugam frisca lichida batuta si omogenizam.

Sirop:

Punem apa la fiert impreuna la fiert pentru 5 minte. adaugam cafeaua si lasam la racit.

Blatul copt si racit il taiem in 2 parti. Se poate taia si in 3 foarte bine.

Primul blat il asezam in tava, il insiropam, apoi repartizam crema cu cafea. Acoperim cu cel de-al doilea blat, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil si ornam tortul cu frisca si boabe de cafea, dupa preferinta.

TIPS-URI

1

daca tava in care ati copt blatul nu este cu pereti detasabili, o tapetati cu folie alimentara cand "construiti" tortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

01.01.2010, 21:02

cand vad feliuta taiata....arata minunat.

susu 1

02.01.2010, 22:30

Super tortul. Iubesc aroma de cafea si cacaoa. Il trecem pe lista

elena1988 1

06.03.2011, 14:44

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale