Tort cu cafea

de Miha in Torturi, 10 Noi 2009 | 7556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 50 g lapte praf
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri cafea instant
  • 10 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • cateva boabe de cafea
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.

Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt, cacao si amidon.


La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.


Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)


Crema:


Galbenusurile se freaca cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele praf, apoi cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa. Omogenizam si punem vasul la bain-marin pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Duap ce s-a racit complet adaugam frisca lichida batuta si omogenizam.


Sirop:


Punem apa la fiert impreuna la fiert pentru 5 minte. adaugam cafeaua si lasam la racit.


Blatul copt si racit il taiem in 2 parti. Se poate taia si in 3 foarte bine.


Primul blat il asezam in tava, il insiropam, apoi repartizam crema cu cafea. Acoperim cu cel de-al doilea blat, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.


Se scoate inelul detasabil si ornam tortul cu frisca si boabe de cafea, dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

daca tava in care ati copt blatul nu este cu pereti detasabili, o tapetati cu folie alimentara cand "construiti" tortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

01.01.2010, 21:02

cand vad feliuta taiata....arata minunat.

susu 1

02.01.2010, 22:30

Super tortul. Iubesc aroma de cafea si cacaoa. Il trecem pe lista

elena1988 1

06.03.2011, 14:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri